Friday, March 1, 2013

گزارش گاردین در مورد محرومیت از تحصیل دانشجویان بهایی

یک دانشجوی ایرانی که عضو اقلیت های مذهبی می باشد مورد آزار اذیت قرار گرفته و به دلایل اعتقادات مذهبی از دانشگاه اخراج شده است. 
 

پانیذ فضل علی، دانشجوی مهندسی صنایع در دانشگاه علم و صنعت ایران (دانشگاه علم و صنعت) در تهران است که ادامه تحصیل وی در مقطع لیسانس  ممنوع اعلام شده است .  او یک عضو از  فعالان جامعه بهائی است. 
 
دانشجو نیوز، وب سایتی که اطلاعات در مورد دانشجویان در سراسر ایران را جمع آوری می کند  در روز چهارشنبه خبر داد که فضل علی "دانشجوی ممتاز" دانشگاه علم و صنعت هفته ی گذشته از دانشگاه اخراج شده است.
 
  وی سال سوم دانشگاه خود را با موفقیت به پایان رسانده بود و فقط یک سال دیگر تا پایان دوران کارشناسی خود داشت.
 
هر ساله چند صد هزار نفر در امتحانات ورودی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران شرکت می کنند که فقط تعداد محدودی از آن ها در دانشگاه های برتر مانند علم و صنعت وارد می شوند.
 
زمان ثبت نام در دانشگاه ها باید فرم مخصوص به مذهب از طرف ثبت نام کننده ها پر شود که معمولا دانشجویان بهایی فرم مربوط به مذهب را پر نمی کنند و آن را خالی می گذارند که فضل علی نیز همین کار را کرده است.
 
" ماه قبل از طرف آموزش دانشگاه با من تماس گرفتند و از من خواستند که فرم مربوط به مذهب را پر کنم و من در مقابل مذهب نوشتم بهایی ." او به سایت دانشجونیوز گفت: هفته ی پیش زمانی که برای دیدن نمره ی یکی از دروسم مراجعه کردم متوجه شدم که اخراج شده ام.
 
اسلام دین رسمی ایران است و فقط مسیحی، یهودی و زرتشتی به عنوان اقلیت مذهبی در این کشور شناخته شده است که با وجود محدودیت های زیاد می توانند تحصیلات عالی داشته باشند. مذهب بهایی در سال 1981 در ایران ممنوع اعلام شده است. 
 
فضل علی گفت: بعد از اینکه از اخراج خود مطلع شدم فردای آن روز با پدرم به دانشگاه رفتم که وضعیتم را پیگیری کنم ولی هیچ کدام از مسئولین به ما پاسخ ندادند. 
 
در ایران دین فرزندان دین پدرانشان است. کسانی که دین خود را تغییر دهند احتمال بازداشت یا حتی اعدام به اتهام ارتداد را دارند. در اکتبر سال 2009 یک کشیش مسیحی ایرانی به نام یوسف ندرخانی ، به دلیل اینکه در سن 19 سالگی دین خود را از اسلام به مسیحیت تغییر داده بود دستگیر شد. او در ابتدا به اتهام ارتداد با حکم اعدام مواجه شد ولی در سپتامبر خبر آزادی وی منتشر شد. 
 
بعد از انقلاب سال 1979 مقامات ایرانی آزاد و اذیت خود را بر جامعه بهایی افزایش دادند و به دلیل اینکه سران این مذهب در اسراییل هستند به آنها اتهام جاسوسی و همکاری با اسراییل را می زدند. 
 
بعد از انفلاب 1979 حدود 219 نفر از بهاییان ایران اعدام شدند. 
 
بهائیان ایران از حقوق خود، از جمله دسترسی به آموزش و پرورش و یا حق برای داشتن یک کسب و کار محروم شده اند و اغلب به خاطر باورهای خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. هفت تن از رهبران جامعه بهایی  از 5 سال پیش در زندان به سر می برند که هر کدام از آنها به 20 سال زندان محکوم شده اند. 
 
بهاییان تا زمانی که دین خود را معرفی نکنند، می توانند در ایران زندگی کنند ولی به دلیل باورهای خودشان اگر تحت فشار قرار گرفتند، نمی توانند دین خود را کتمان کنند. در سال 2001 فقط 5 بهایی در زندان های ایران بودند ولی تا سال 2004 این رقم تا 600 نفر افزایش یافت و در آخر 110 بهایی در زندان به سر می برند. به همراه 7 رهبر خود : فریبا کمال آبادی، وحید تیزفهم، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی و مهوش ثابت، بهروز توکلی و سعید رضایی
تعداد زیادی از بهاییان در سال های اخیر از دانشگاه اخراج شده اند. 
 
 کیشان مانوچا سخنگوی جامعه ی بهایی  میگوید : بر اساس قوانین بین المللی دسترسی به آموزش و پرورش از حقوق اساسی انسان هاست و دانشگاه های ایران اجازه ندارند که فقط به خاطر بهایی بودن افراد آن ها را از این حق انسانی محروم کنند. واضح است تا زمانی که بهاییان از تحصیل محروم باشند این فضای آزار و اذیت در ایران ادامه خواهد داشت.
 
" ما تلاش میکنیم که این بی عدالتی ها را متوقف کنیم و با شهروندان ایرانی بهایی همانند سایر شهروندان ایرانی برخورد شود." 
 
گزارشگر ویژه سازمان ملل در ایران، احمد شهید، جامعه ی بهاییت را از جمله جوامعی توصیف می کند که در ایران مورد آزار و اذیت شدید ی قرار گرفته است و بارها در مورد اینکه بهاییان اجازه تحصیل در ایران ندارند اعلام نگرانی کرده است.
 
احمد شهید در کنفرانسی در شهر نیویورک در اکتبر 2012 اعلام کرد که آمار بهاییان زندانی در ایران به بیش از 100 نفر افزایش یافته است. وی گفت : آنها با طیف وسیعی از تبعیض روبرو هستند از جمله اینکه آنها از خدمات اساسی جامعه محروم هستند و نمیتوانند مراسمات مربوط به دین خود را آزادانه برگزار کنند و اکثر اتهاماتی که به آنها زده می شود بی مربوط است مثلا به آن ها اتهام اقدام علیه امنیت ملی را نسبت می دهند. 
 
وزارت عاوم، تحقیقات و فناوری ایران در سال 2006 به 81 دانشگاه خود دستور داده است که دانشجویان بهایی خود را از دانشگاه اخراج کنند. 
 
با توجه به گزارشات رسیده از سرویس خبری جامعه جانی بهاییت، دانشگاه های ایران اگر در زمان ثبت نام متوجه شدند که شخصی بهایی است باید آن را از دانشگاه اخراج کنند. 
 
لینک اصلی خبر
 
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment