ج- اخراج از دانشگاه
دانشجویان: در حالی که مطابق با آیین نامه انضباطی وزارت علوم، کمیته های انضباطی درون دانشگاه ها حداکثر مجاز به محروم کردن دانشجویان برای دو ترم (1 سال) از تحصیل هستند، اعمال چند باره این مجازات و اجرای طرح محدودیت سال های مجاز تحصیل منجر به اخراج شمار زیادی از دانشجویان از دانشگاه های کشور شده است. علاوه بر این در مواردی نیز کمیته انضباطی وزارت علوم حکم اخراج دانشجویان را از دانشگاه های کشور صادر کرده است. همچنین در چندین پرونده، قوه قضائیه ایران حکم اخراج (و یا محرومیت از تحصیل موقت) دانشجویان را از دانشگاه های کشور صادر کرده است. شمار زیادی از دانشجویان بهائی نیز به محض اطلاع مسئولان دانشگاه از هویت دینی آنان از دانشگاه اخراج شده اند. اخراج این دانشجویان بر اساس مصوبات شورای علی انقلاب فرهنگی صورت می گیرد.
اساتید: رهبر جمهوری اسلامی و مقام های وزارت علوم بارها ضمن انتقاد از تدریس "علوم انسانی غربی" در دانشگاه های کشور خواستار اسلامی کردن دانشگاه های کشور از طریق پاکسازی "اساتید سکولار" شده اند. در همین راستا شمار زیادی از اساتید علوم انسانی در برخی از دانشگاه های کشور مانند علامه طباطبایی و تهران اخراج شده و یا به شکل اجباری بازنشسته شده اند. در برخی از موارد نیز اساتید به دلیل فعالیت در ستادهای انتخاباتی آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 1388، از دانشگاه اخراج شده اند.
در حالی که در ضمیمه 5 این گزارش به حدود 250 مورد از اخراج دانشجویان و اساتید از دانشگاه های کشور با شرح جزئیات اشاره شده، تعدادی از موارد اخراج اساتید و دانشجویان در ادامه آمده است.
23- محمد شریف: محمد شریف در فروردین ماه ٩٠ از دانشکده حقوق دانشگاه علامه اخراج شد و تاکنون اعتراضات او به نتیجه ای نرسیده است. دکتر شریف مراحل گزینش را طی کرده و به مدت ٩سال نیروی رسمی آزمایشی بود و طبق مقررات با توجه به سوابق، نیروی رسمی قطعی محسوب می شده و بر این اساس اخراج وی میسر نبوده است. وی در تشریح روند اخراج خود به سایت خبری بازتاب می گوید: پیش از صدور حکم، چندین بار احضار می شدم و به سوالات مختلف پاسخ می دادم. پس از آن، ابتدا دروسم را از من گرفتند و در آخرین ترمی که در نیم فصل دوم در دانشکده حضور داشتم، دیگر درسی به من ارائه نشد. پس از تعطیلات عید نوروز که به دانشگاه مراجعه کردم، حکم اخراجم را به من دادند و حتی به بازنشستگی هم قناعت نکردند". محمد شریف ادامه می دهد:"در کمال تاسف حکم من توسط دانشجویی که خود به عنوان مدیر اداری دانشگاه هم فعالیت می کرد، به امضا رسیده بود که در دو مرحله از دروس من نمره قبولی دریافت نکرده بود و البته من او را در حد تصمیم گیری در امر اخراجم نمی دانم و تصمیم مربوط به فردی بالاتراز او بود".
24- امیر محمد صومعه مقدم: در بهمن ماه سال 1391، امیر محمد صومعه مقدم، دانشجوی مهندسی مكانیك دانشگاه فردوسی مشهد، از دانشگاه اخراج شد. حکم اخراج امیر محمد صومعه مقدم از دانشگاه در پی اعمال نظر و فشار نیروهای امنیتی صادر شده است. صومعه مقدم از فعالین نشریات دانشجویی و از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ٨٨ است که پیش از این در چندین نشریه دانشجویی فعالیت کرده است. وی كه در تحریریه نشریات متعددی از جمله ژاژ، تاك، ریشه، روز و رادیكال به فعالیت پرداخته است به دلیل انتشار مقاله ای، كه از سوی كمیته انضباطی دانشجویان مصداق نشر اكاذیب و توهین به رهبری شناخته شد، به دو ترم محرومیت از تحصیل محكوم شده بود. گفتنی است این فعال دانشجویی در دی ماه ٨٨ به مدت یك هفته در بازداشت نیروهای امنیتی بوده و از سوی شعبه ٩٠٣ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به اتهام اخلال در نظم عمومی به یك سال حبس تعلیقی محكوم شده است.
25- مهدیه گلرو: مسئولان دانشگاه علامه طباطبایی، صبح روز 11 آذر 1391، حکم اخراج از دانشگاه را به مهدیه گلرو، فعال دانشجویی محروم از تحصیل، ابلاغ کردند. این حکم در حالی به مهدیه گلرو ابلاغ شده، که تاریخ صدور این حکم اردیبهشت ماه سال ١٣٩٠ درج شده است. علت اخراج مهدیه گلرو در حالی اتمام سنوات تحصیلی درج شده است که وی پیش از این در ترم های تحصیلی متوالی و با وجود این که تنها یک ترم تا فارغ التحصیلی فاصله داشت، به دلیل فعالیت های دانشجویی از تحصیل محروم شده بود. مهدیه گلرو در سال های اخیر بارها توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. وی در اردیبهشت ماه امسال پس از نزدیک به دو سال و نیم حبس در زندان اوین، آزاد شد. خانم گلرو در ١١ آذر سال ١٣٨٨ با هجوم ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شده بود. دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه، در فروردین ماه ١٣٨٩، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباس، به اتهام «تبلیغ علیه نظام، تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی» به دو سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد. شعبه ٥٤ دادگاه تجدیدنظر این حکم را به دو سال زندان کاهش داد. مهدیه گلرو هم چنین به دلیل انتشار مطالب از داخل زندان و صدور بیانیه به مناسبت روز دانشجو، از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محاکمه و به شش ماه حبس تعزیری دیگر محکوم شد. دانشگاه علامه طباطبایی به ریاست صدرالدین شریعتی از مهرماه سال ١٣٨٤ یکی از مراکز اصلی سرکوب دانشجویان و اساتید در جامعه دانشگاهی کشور بوده است.
26- احسان شریعتی، محمد ضیمران: دکتر محمد ضیمران و دکتر احسان شریعتی طبق دستورالعملی که به تازگی ابلاغ شده، از تدریس در دانشگاه محروم شده اند. به گزارش سایت کلمه، در ادامه سیاست های حذفی دولت احمدی نژاد در دانشگاه ها، کلاس های درس چند تن از استادان مدعو دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات برای ترم تحصیلی آینده تعطیل شده است. محمد ضیمران و احسان شریعتی، از جمله این استادان هستند که در سال های گذشته در این دانشکده تدریس می کردند، اما اجازه تمدید تدریس آنها برای ترم های تحصیلی بعدی داده نمی شود. احسان شریعتی پیش از این در دانشگاه تهران هم از تدریس محروم شده بود و گزینش دانشگاه حتی حاضر نشده بود در این باره توضیح مکتوبی بدهد. اکنون او در دانشگاه آزاد هم به مانند دانشگاه تهران، بدون توضیح و به صورت شفاهی و غیر رسمی، از تدریس محروم شده است.
27- پرویز پیران: در تیرماه سال 1391، پرویز پیران از اساتید شناخته شده جامعه شناسی کشور و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به خبرنگار روزنامه شرق گفت که مسئولان این دانشگاه عذرش را خواسته اند. پرویز پیران تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی پیش از انقلاب ۵٧ آغاز نمود. وی سپس برای ادامه تحصیل به ایالات متحده مهاجرت کرد و سرانجام در مقطع دکتری از دانشگاه کانزاس فارغ التحصیل شد. وی پس از چهار سال تدریس در آمریکا با پیروزی انقلاب به کشور بازگشت و به تدریس در دانشگاه های مختلفی مانند علامه طباطبایی و تهران پرداخت. در سابقه پرویز پیران همچنین مشاور ارشد سازمان ملل از سال ١٩٩٩ میلادی و عضو هیأت علمى آکادمى سوئیس براى توسعه از سال ٢٠٠٣ نیز به چشم می خورد. وی در سال ١٣٨٤ نیز به همراه سعید مدنی به دلیل ارائه يك تحليل اجتماعى در راديو فرانسه به دادسرای ناحیه ٢١ احضار و با قرار کفالت آزاد شده بود. دانشگاه علامه طباطبایی به ریاست صدرالدین شریعتی از مهرماه سال ١٣٨٤ یکی از مراکز اصلی سرکوب دانشجویان و اساتید در جامعه دانشگاهی کشور بوده است. صدرالدین شریعتی فروردین ماه امسال در حالی از سوی وزارت علوم به دلیل کسب مقام نخست اسلامی کردن دانشگاه های کشور مورد تقدیر قرار گرفت که عملکرد وی در مواقعی حتی انتقاد نمایندگان مجلس را در پی داشته است.
28- عباس کاظمی: دکتر عباس کاظمی استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی به دلیل شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری از دانشگاه اخراج شد. سمیه توحیدلو از فعالان سیاسی و دانشجوی دکترای جامعه شناسی در آخرین نوشته وبلاگ خود این خبر را اعلام کرده و نوشته است:دکتر عباس کاظمی استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، از اساتیدی است که دارای سابقه پژوهش های متعددی در جهاد دانشگاهی و برنده جایزه خوارزمی است. به تازگی کتاب جدیدش به چاپ رسیده است. صریح است و منتقد، به مانند هر جامعه شناسی که در مکتب انتقادی به روابط اجتماعی نظاره می کند. قراردادش با دانشگاه تهران تا اول ماه مهر آینده بوده، که دانشگاه نامه زده و آن را لغو کرده و گفته که از اول بهمن به بعد در قرارداد دانشگاه تهران نیست. این یعنی اخراج! وی در ادامه در تشریح این اخراج نوشت:در علت این نامه اخراج اینطور آمده است که دکتر عباس کاظمی در تشییع جنازه آیت الله منتظری در بین جمعیت دیده شده و البته ادعا شده است که شعار هم می داده اند. به همین دلیل حکم اخراج یا همان لغو قراردادش را در خانه اش فرستاده اند.
29- مجید توکلی: اداره کل امور آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر حکم محرومیت مجید توکلی از ادامه تحصیل را به خانواده وی ابلاغ کرد. در متن این حکم که به دست خانواده مجید توکلی در شیراز رسیده، ابلاغ شده که مجید توکلی از ترم دوم سال ۱۳۸۸ از ادامه تحصیل محروم شده است. این در حالی است که در شهریور ماه سال گذشته، حکم محرومیت مادام العمر مجید توکلی از ادامه تحصیل توسط قاضی صلواتی و با درخواست وزارت علوم صادر شد. بر اساس حکم جدیدی که در تابستان سال گذشته بر روی پرونده مجید توکلی در زندان افزوده شد، وی از حق تحصیل در زندان محروم و در صورت آزادی نیز حق تحصیل در هیچ یک از دانشگاه های کشور را نخواهد داشت. این حکم بر اساس درخواست وزارت علوم از ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، قاضی صلواتی، در زمان رسیدگی به پرونده اتهامات وی، در آخرین مورد بازداشت وی در ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۸۸ صادر شده است. تصویر حکم محرومیت از تحصیل مجید توکلی در پیوست 2 آمده است.
30- رضا قاضی نوری: دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران پس از دریافت حکم توبیخ کتبی از دانشگاه اخراج شد. تحصیل وی در مقطع کارشناسی ارشد منوط به عدم هرگونه فعالیت سیاسی و دانشجویی عنوان شده بود که به بهانه توبیخ کتبی از دانشگاه اخراج شد. به طور تلویحی از وی خواسته شده بود تا با انتشار مطلبی در نشریه دانشجویی از مواضع خود عقب نشینی نماید که با مخالفت شدید وی مواجه شده بود.
31- هیوا تاسه: دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی در رشته مدیریت بارزرگانی از دانشگاه اخراج شد. هیوا تاسه دانشجوی کرد دانشگاه علامهی تهران روز دهم دیماه امسال، توسط ارسال نامه ای از سوی سازمان سنجش آموزش کشور از ادامه تحصیل محروم شد. وی پس از پیگیری این موضوع از طریق سازمان سنجش و نمایندگان مجلس باز هم توسط اداره اطلاعات از ادامه تحصیل منع شد. تاسه در هشتم بهمنماه 1391 از طریق سازمان سنجش مطلع گردید که از دانشگاه اخراج شده است.شایان ذکر است که وی در تابستان امسال و قبل از اعلام نتایج نهایی از طرف سازمان سنجش دو بار به مصاحبه حضوری دعوت شده بود که ماموران وزارت اطلاعات با حضور در آن مکان وی را مورد بازجویی قرار داده بودند. وزارت اطلاعات، هیوا تاسه را به برگزاری تحصن در اعتراض به اعدام احسان فتاحیان در آبان ماه سال ۸۸ متهم کرده است.
No comments:
Post a Comment