Thursday, June 13, 2013

درخواست جمعی از فعالان حقوق زنان و کاندیدای مجازی انتخابات ۹۲ از یزدی برای استعفا از شورای نگهبان

جمعی از فعالان حقوق زنان با نوشتن نامه ای به آيت‌الله محمد یزدی خواستار استعفای وی از شورای نگهبان شدند.
 
به گزارش دانشجونیوز، فعالان حقوق زنان با انتقاد به صحبت های آقای یزدی در خصوص ریاست جمهوری زنان خواستار کناره گیری فوری وی از شورای نگهبان شده اند.
 
آیت الله محمد یزدی در روز پنج شنبه بیست و ششم اردیبهشت ماه درباره ریاست جمهوری زنان گفت: در بین افرادی که ثبت نام کرده اند، ده، دوازده خانم‌ حضور دارند؛ یکی از آنها گفته که “اگر من رئیس جمهور شوم، نیمی از کابینه‌ام خانم‌ها و نیم دیگر آقایان خواهند بود”؛ مثل معروفی هست که کسی می‌خواست وارد روستایی شود، اصلا راهش نمی‌دادند وارد روستا شود، اما می‌گفت “خانه کدخدا کجاست”؟!؛ قانون اجازه رئیس جمهور شدن را به خانم‌ها نمی‌دهد، حالا چطور این فرد ترکیب کابینه را هم مشخص کرده است.
 
در ادامه متن کامل این نامه، که در اختیار دانشجونیوز قرار گرفته، آمده است:
 
آقای یزدی،
 
شما در روز پنج شنبه بیست و ششم اردیبهشت ماه درباره ریاست جمهوری زنان گفتید “در بین افرادی که ثبت نام کرده اند، ده، دوازده خانم‌ حضور دارند؛ یکی از آنها گفته که “اگر من رئیس جمهور شوم، نیمی از کابینه‌ام خانم‌ها و نیم دیگر آقایان خواهند بود”؛ مثل معروفی هست که کسی می‌خواست وارد روستایی شود، اصلا راهش نمی‌دادند وارد روستا شود، اما می‌گفت “خانه کدخدا کجاست”؟!؛ قانون اجازه رئیس جمهور شدن را به خانم‌ها نمی‌دهد، حالا چطور این فرد ترکیب کابینه را هم مشخص کرده است!”
 
من به عنوان یک زن ایرانی و تنها نامزد مجازی رقابتهای انتخاباتی ۱۳۹۲ به همراه حامیانم خواهان کناره گیری فوری شما از شورای نگهبان هستیم.
 
هیچ توجیه قانونی، اخلاقی یا دینی برای تصمیم شورای نگهبان در زمینه ردصلاحیت ۳۰ کاندیدای زن، بر اساس این استدلال که زنان صلاحیت های لازم برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را ندارند، نیست.
 
بگذارید به شما یادآوری کنم که شورای نگهبان یک نهاد انتخابی نبوده و شامل دوازده روحانی و حقوقدان سالخورده است که مستقیم یا غیر مستقیم توسط یک نفر یعنی رهبر ایران که خودش هم انتخابی نیست، منتصب شده اند.
 
تصمیمات و توافقات شما در مورد احراز یا عدم احراز صلاحیت افراد و ردصلاحیت نزدیک به هفتصد نامزد به نفع هشت تن از نامزدهایی که در واقع هواداران رهبر هستند، بازتاب دهنده ارزشها و باورهای مردم ایران که ۷۰ درصدشان زیر ۳۵ سال هستند نبوده وقربانی کنشهای خام دستانه سیاسیِ هستند.
 
من متعهد به ایستادگی بر روی اصول برابری، شأن مردم، انسانیت و عدالت هستم که الهام بخش و سازنده تمامیت برنامه من هستند. این اصول برخواسته از مطالبات جنبشهای زنان، دانشجویان و کارگران ایران است که خواهان برابری همه ایران (یعنی تحقیقاً همه ایرانیان) در برابر قانون هستند. الهام بخش این اصول تجمع بیست و دوم خرداد ۱۳۸۶ زنان و دانشجویان در بیرون دانشگاه تهران است. روزی که یادآور ظهور کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان ایران در تمامی لایه های جامعه است. علیرغم بازداشت و زندانی کردن بسیاری از فعالان حقوق زنان، هیچ چیز نتوانسته است مانع از مطالبه ما برای پایان تبعیض یعنی برابری کامل زنان و مردان در برابر قانون شود.
 
انکار حق مردم ایران برای انتخاب کردن یک زن به عنوان رییس جمهور توسط شورای نگهبان، خشونت است. این ردصلاحیت زنان نیست بلکه ردصلاحیت میلیونها نفر از مردم ایران برای انتخاب باصلاحیت‌ترین، دلسوزترین و تواناترین نامزد ریاست جمهوری فارغ از جنسیت او است. چه به عنوان رییس جمهور و چه به عنوان یک کاندیدای مجازی، من هیچ راهی جز دفاع از عزت، افتخار، دستاوردها و آرمانهای همه ی زنان ایرانی نمیبینم. به نام این زنان است که کارزار من در برابر فتاوی و احکام تبعیض آمیزی که تعصب، جهل و خشونت علیه زنان را تبلیغ می کنند، می ایستد.
 
خواهران و برادران ما در بنگلادش، پاکستان و اندونزی که هر سه کسورهای اسلامی هستند، زنان را به عنوان بالاترین مقام سیاسی خود یعنی رییس جمهور یا نخست وزیر برگزیده اند. چه چیز باعث می شود فکر کنید دختران ایران فاقد توانایی های خواهرانشان در بنگلادش، پاکستان و اندونزی هستند؟
 
شک ندارم که میلیون ها زن نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان در کنار برنامه ما خواهند ایستاد با رد کردن اعتبار و مشروعیت منطق تبعیض آمیز شما برای حقوق برابر خواهند جنگید.
 
آقای یزدی، جهان تغییر کرده است. ایرانیان وارد قرن بیست و یکم شده اند. امروز درباره توانایی زنان تردیدی نیست. زنان سراسر جهان توانایی شان برای رسیدن به قله های علم و پرشکی، آموزش و حقوق، دولت، کسب و کار و بشر دوستی، ورزش و هنر نشان داده اند. در طول یک قرن اخیر، دستاوردهای زنان ایرانی در هر گوشه و کنار این کشور بزرگ و حتی فراسوی آنخیره کننده بوده است. کسی نمی تواند بدون کنار گذاشتن هراس از تغییر، آرزومند پیشرفت و پویایی باشد.
 
صد سالِ پیش حقوق ما برای تحصیل انکار میشد. به ما می گفتید که زنان حق خواندن و نوشتن ندارند. امروز علیرغم تمام موانع شصت درصد فارغ التحصیلان دانشگاهها زنان هستند. ما در هر زمینه و رشته ای در کشورهای مختلف دنیا شکوفا می شویم.
 
صد سالِ پیش ما از سیاست حذف شده و حق رأیمان انکار می شد. به ما می گفتید که زنان فاقد توانایی ذهنی، استواری و قوه داوری لازم برای تکیه زدن بر کرسی های مجلس، قوه قضاییه و کابینه هستند. علیرغم اظهار تأسف و پشیمانی اخیر آقای خامنه ای از رشد و حضور زنان در دولت، امروز زنان ایرانی صاحب حق رأی بوده و در تمام بخش های دولت خدمت می کنند.
 
میدانم که اگر امروز میتوانم به عنوان یک زن ایرانی سرم را بالا بگیرم به خاطر این است که به عنوان یک کاندیدا، قوت و روحیه ام را از حضور و قدرت تمام زنان ایرانی و خواهران در سراسر جهان میگیرم. من به تک تک این زنان افتخار میکنم.
آقای یزدی، دوره ای که به زنان ایرانی می گفتید چه کاری می توانند بکنند، سپری شده است. آینده از آن کسانی است که به آنچه ممکن است و به هر آنچه مردم ایران اعم از زن و مرد میتوانند انجام دهند، باور دارند و نه آنان که تخصصشان محدود به چیزهایی است که ما یعنی مردم نمی توانیم انجام دهیم.
 
اکنون که ما آماده بزرگداشت آن بیست و دوم خرداد هستیم، بگذارید بگویم شما برای من و میلیون ها زنی که در داخل و خارج ایران از من حمایت می کنند، چه کاری می توانید انجام دهید.
 
شما می توانید نامه استعفایتان را برای ما بفرستید.
 
با احترام،
زهرا
مهرانگیز کار
آزاده پورزند
الهام قیطانچی
امیر رشیدی
امیر سلطانی
آیدا ابروفراخ
آیدا قجر
رضا قاضی نوری
روجا بندری
رویا برومند
ساغر غیاثی
سحر رضازاده
سمیه رشیدی
سوده راد
علی عبدی
فیروزه محمودی
کاوه کرمانشاهی
معصومه ضیاء
منصوره خسروشاهی
نسیم سرابندی
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment