Friday, June 7, 2013

محرومين موقت و دائم از تحصيل

   
 
                                                                                     ب. محرومين موقت و دائم  از تحصيل 
 

کمیته های انضباطی درون دانشگاه های ایران یکی از ابزارهای سرکوب دانشجویان و از موانع جدی ادامه تحصیل آنان است. در سال های اخیر شمار زیادی از دانشجویان به دلایل مختلف عقیدتی و فعالیت های دوران دانشجویی مانند: چاپ نشریات انتقادی دانشجویی، عضویت در تشکل های مستقل دانشجویی، شرکت در تجمع های مسالمت آمیز و ... در کمیته های انضباطی به محرومیت موقت (از یک ترم به بالا) و یا محرومیت دائم از تحصیل محکوم شده اند.
 
کمیته های انضباطی درون دانشگاه ها بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی متشکل از اعضایی است که اکثر آنها منصوب نهادهای وابسته به حاکمیت و عوامل رییس دانشگاه می باشند. در مرحله بدوی معاون دانشجویی ریاست این کمیته را بر عهده داشته که در مرحله تجدیدنظر رییس دانشگاه عهده دار این سمت می باشد.  علاوه بر این در مواردی دادگاه های انقلاب و یا عمومی حکم به محرومیت از تحصیل دانشجویان به شکل موقت و یا دائم داده اند.
 
در ضمیمه 5 این گزارش به بیش از 750 مورد از محرومیت از تحصیل دانشجویان با ذکر جزئیات مشخصات آنان پرداخته شده است. بر اساس تحلیل این اطلاعات دانشگاه های علامه طباطبایی و امیر کبیر (پلی تکنیک تهران) بیشترین سهم را در محرومیت از تحصیل دانشجویان داشته اند. صدرالدین شریعتی و علیرضا رهایی روسای این دانشگاه ارتباط نزدیکی با نهادهای امنیتی داشته و از نزدیکان محمود احمدی نژاد می باشند.
 
در ادامه نیز تنها به بررسی وضعیت چند تن از دانشجویان محروم از تحصیل می پردازیم.
 
12- مجید دری: دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه طباطبایی، در ١٨تیرماه سال ۱۳۸۸ در شهر قزوین بازداشت شد.  مجید دری، عضو شورای دفاع از حق تحصیل، در آذر ماه سال ۸۸، از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی، به دلیل اتهاماتی چون محاربه، اقدام علیه امنیت ملی و بر هم زدن نظم عمومی به یازده سال زندان همراه با تبعید محکوم شد. در دادگاه تجدید نظر این حکم به ٦.٥ سال زندان در تبعید کاهش یافت. وی هم اکنون دوران محکومیت خویش را در تبعید، در زندان بهبهان، بدون هیچ گونه استفاده از حق مرخصی سپری می کند. مجید دری پیش از بازداشت بنا به حکم کمیته انضباطی حداقل به سه ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود و در سال 1390 به بهانه اتمام سنوات آموزشی از دانشگاه اخراج شد.
 
13- حسین رحیمی، جمشید جمشیدی، میترا پریدار، حسین ناهیدی،  حسین بیاتی،  حسن بقایی، نگین علیزاده شیرازی، سعیده محقق: در دی ماه سال 1388، 18 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد دزفول به دلیل شرکت در تجمعات ۱۳آبان، ۱۶ آذر و ۲۵ آذر سال 1388 با احکام سنگین یک نیمسال محرومیت، دو نیمسال محرومیت، تبعید به واحدی در منطقه و تبعید به واحدی خارج از منطقه روبرو شدند. اکثر این دانشجویان به جز محکومیت از سوی کمیته انضباطی دانشگاه از سوی نهادهای امنیتی نیز مورد بازخواست و بازجویی قرار گرفته اند. برخی از این احکام انضباطی در غیاب دانشجویان صادر شده و از دانشجویان برای دفاع از خود دعوت بعمل نیامده است. بنابر گزارش ها کمیته انضباطی بدون حضور دانشجویان تشکیل جلسه داده و این آرا را صادر نموده و جالبتر آنکه این احکام از ترس اعتراض سایر دانشجویان در تعطیلات قبل از امتحانات و در حالی که کلیه دانشجویان در تعطیلات بسر می برند در مورخ 10/10/88 ابلاغ گردیده است تا منجر به تحصن دانشجویان نشود.  
 
14- یونس زارعیون، بهنام تركانپور، نوید محمدی و وحید شیخ بگلو: در مرداد ماه سال 1388 در پی ارسال دستوری از سوی وزارت اطلاعات به واحد های دانشگاهی کلیه اعضای سابق تشكل آرمان دانشگاه آزاد تبریز كه همگی در مقطع كارشناسی ارشد مشغول تحصیل بودند، از ادامه تحصیل محروم شده اند. یونس زارعیون دانشجوی ترم آخر رشته علوم سیاسی در مقطع كارشناسی ارشد قبل از آنكه موفق به ارائه پایان نامه خود شود، طی تماسی از طرف معاون آموزشی دانشگاه از صدور نامه ای محرمانه از طرف اداره اطلاعات مبنی بر جلوگیری از ادامه تحصیل ایشان مطلع گردیده است. بهنام تركانپور دانشجوی ترم دوم مدیریت صنعتی در مقطع كارشناسی ارشد نیز با شرایطی مشابه از ادامه تحصیل محروم شده است. وحید شیخ بگلو نیز كه در رشته اقتصاد در مقطع كارشناسی ارشد در حال تحصیل بودند در فاصله زمانی دفاع از پایان نامه خود از ادامه تحصیل محروم شده است و نوید محمدی كه در رشته مهندسی نرم افزار در مقطع كارشناسی ارشد از آمون ورودی پدیرفته شده بود، با ارسال نامه ای محرمانه از اداره اطلاعات تبریز به دانشگاه مربوطه از ثبت نام ایشان جلوگیری بعمل آمد. 
 
15- جواد صفدری: در شهریورماه سال 1388، جواد صفدری فعال نشرياتي و دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شاهرود از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه با یک ترم محرومیت از تحصیل مواجه شد. مسولین دانشگاه همچون موارد گذشته ی صدور احکام محرومیت از تحصیل در این دانشگاه دلیل اجرای حکم محرومیت از تحصیل برای این فعال دانشجویی را برهم زدن نظم عمومی و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی اعلام کرده اند و این بار مصداق آنرا خواندن نماز میت برای شهدای جنبش سبز در صحن دانشگاه که با حضور انبوهی از دانشجویان این دانشگاه همراه بود، اعلام کرده اند. فعالیتهای صنفی و نگارش مقاله ای با هدف آشنایی دانشجویان با مشکلات صنفی و حقوق صنفی خود در دانشگاه شاهرود ، از دیگر عوامل صدور حکم محرومیت از تحصیل برای این فعال دانشجویی به شمار میرود.
 
16- سعید میرحسینی، رسول صداقت،  مرجان نکوئیان،  کاوه اسماعیلی شکوه،  مهدیه دهشیری،  علی زارع،  یاشا زنگی آبادی،  حسین خالصی،  محمد سعیدی،  رضا واعظی زاده،  علی اسدی،  مصطفی ناموران،  علی غلامی: در دی ماه سال 1388 و پس از تجمعات بزرگ اعتراضی دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان در روزهای ۱۳ آبان و ۱۶ آذر ماه سال 88 پیرامون وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری و سلب آزادی‌های قانونی در کشور، بیش از ۱۵۰ تن از دانشجویان این دانشگاه به کمیته‌ انضباطی فراخوانده شده و ابلاغیه‌ تفهیم اتهام خود را دریافت کردند. این تعداد، حدود ۵۰ نفر شامل حکم اولیه‌ای‌ مبنی بر «محرومیت از تحصیل به مدت یک ترم و تسهیلات رفاهی دانشگاه» شده‌اند. در میان دانشجویانی که با احکام انضباطی مواجه شده اند، ۱۴ تن از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهیدباهنر کرمان نیز حضور دارند که اسامی برخی از آنان ذکر شده است. صدور احکام انضباطی برای دانشجویان کرمان در حالی صورت گرفته است که در مراسم بزرگداشت روز دانشجو، نیروهای انتظامات و حراست این دانشگاه به درگیری با دانشجویان پرداختند. 
 
17- راضیه دیلم صالحی: راضیه دیلم صالحی  دبیر زنان انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی بابل در بهمن ماه سال 1388 برای یک ترم از تحصیل محروم شد. پس از اعتصاب غذا و تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در حمایت از دانشجویان محروم از تحصیل این دانشگاه در روز 22 آذر، کمیته انضباطی این دانشگاه چند تن از دانشجویان را احضار کرد. در پی این احضارها، کمیته انضباطی دانشگاه حکم  "یک ترم محرومیت موقت از تحصیل با احتساب سنوات تحصیلی" برای راضیه دیلم صالحی  دبیر زنان انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی بابل صادر کرد. گفتنی است نماینده دانشجویان در کمیته ی انضباطی دو دانشجوی بسیجی بوده اند.
 
18- عباس حکیم زاده: عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و سردبیر نشریه دانشجویی « واژه » در دی ماه سال 1384 به اتهام اخلال، وقفه و مزاحمت در اجرای برنامه های دانشگاه به حکم کمیته انضباطی دانشگاه به یک ترم تعلیق از تحصیل بدون احتساب سنوات محکوم گردید.وی مجددا در اردیبهشت ما سال 1386 در کمیته انضباطی به دو ترم تعلیق از تحصیل و محرومیت از امکانات رفاهی و خوابگاهی محکوم شدند. 
 
19- زینب پیغمبرزاده: دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در مهرماه سال 1385به اتهام توهین به شعائر اسلامی و شرکت در اعتراضات دانشجویی خردادماه، به حکم مرجع تجدید نظر کمیته انضباطی دانشگاه تهران به دو ترم محرومیت از تحصیل در سال تحصیلی 85 و 86 محکوم گردید.
 
20- سلیمان محمدی: دانشجوی سابق دانشگاه علامه طباطبایی برای چندین بار از تحصیل محروم شده است. در مهر ماه سال 1388 کمیته انضباطی دانشگاه علامه تهران، سلیمان محمدی، فعال دانشجویی و روزنامه نگار را به اتهام "تبانی برای برهم ریختن نظم دانشگاه" به یک ترم محرومیت از تحصیل و ممنوع الورودی به دانشگاه محکوم کرد. سلیمان محمدی در سال 87 نیز به سه ترم متوالی تعلیق از تحصیل محکوم شده بود. وی پیرامون محکومیت قبلی خود به سایت روز چنین می گوید: "من سه ترم متوالي از دانشگاه تعليق شدم و هر سه ترم هم به دانشگاه و خوابگاه ممنوع الورود بودم. حكمي كه به من داده بودند، غير قانوني بود و حتي ديوان عدالت اداري هم دستور لغو آن را داد اما دانشگاه نپذيرفت و حكم تجديد نظر ديوان هم به تبع همان عوض شد."
 
21- داریوش جلالی: دانشجوی رشته مهندسی مواد دانشگاه سنندج (ورودی سال 1388) در فروردین ماه سال 1391 به کمیته انضباطی دانشگاه احضار و به مدت یک ترم از تحصیل محروم شد. وی که پیش از این چندین ماه در زندان بوده و با محرومیت های مختلف تحصیلی از سوی مسوولان دانشگاهی و اطلاعاتی مواجه شده بود، در بهمن ماه سال 1390طی یک اقدام اعتراضی، پس از دوختن لب ها و باستان پاها با غل و زنجیر، مقابل دانشکده انسانی اعتصاب نموده و خواستار احقاق حقوق خود و سایر دانشجویان شد. داریوش اجلالی که در بهمن سال ۸۸ از تحصیل معلق شده بود، در بهمن سال ١٣٨٩ چند روز پس از تظاهرات ٢۵ بهمن با یورش نیرو های امنیتی به منزلش دستگیر و به یکسال حبس محکوم گردید که پس از تحمل سه ماه از آن به صورت مشروط آزاد گردید. وی در سال ۸۸ و در جریان اتفاقات پس از انتخابات به یک ترم و در مهرماه سال ۹۰ نیز به یک ترم محرومیت از تحصیل از سوی کمیته انضباطی دانشگاه یاسوج محکوم شده بود.
 
22- حسام الدین باقری: دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشگاه نوشیروانی بابل، در خرداد ماه سال 1390 به همراه شماری از دانشجویان این دانشگاه به مدت یک ترم با احتساب سنوات از تحصیل تعلیق شد. حسام باقری ورودی 86، پیش از این نیز توسط کمیته انضباطی دانشگاه به دو ترم تعلیق محکوم گشته بود.  اتهامات این دانشجویان مواردی چون شرکت در مراسم تولد ضیاء نبوی، دانشجوی زندانی، در یک رستوران، جمع آوری امضاء برای ضیاء نبوی و نامه به رئیس قوه قضائیه بوده است.
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment