در پی تداوم کشتار معترضان و مردم بیگناه در سوریه و حمایت روسیه از حاکمان انتصابی دمشق، سفر رئیس جمهور روسیه به فرانسه، با تظاهرات اعتراض آمیز اعضای سازمان گزارشگران بدون مرز، جمعی از روزنامهنگاران و همچنین فعالان ایرانی روس و سوری مواجه شد، که بر روی پل الکساندر سوم ( نماد دوستی روسیه و فرانسه) علیه سرکوب در روسیه، سوریه و ایران دست به تجمعی اعتراضی زدند. همزمان گزارش ها حاکی است که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست فوقالعاده خود در ژنو با تصویب قطعنامهای سوریه را به دلیل قتلعام حوله محکوم کرد.
به گزارش تارنمای سازمان گزارشگران بدون مرز، معترضان با شعارهای "بشار جنایت میکند، پوتین، حمایت میکند ! حقوق بشر را وتو نکن! پوتین، خامنهای، اسد، دشمنان اطلاع رسانی"، از رئیس جمهور روسیه خواستند، مطالبات دمکراسی خواهانه مردم در روسیه را محترم شمرد و به حمایت از رژیمهای سرکوبگر و در راس آنها سوریه و ایران پایان دهد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی با شعارهایی که به زبان فرانسه سردادند از رئیس جمهور روسیه خواستار پایان بخشیدن به حمایتهایش از دولتهای سرکوبگری همچون ایران و سوریه شدند. آنها همچنین خواستار توجه ولادیمیر پوتین به مطالبات مردم روسیه شدند.
پوتین پیش از سفر به کشورهای اروپایی گفته بود که روسیه سیاست خود در قبال سوریه را تغییر نخواهد داد. وی هشدار داد که کشورهای غربی نباید روسیه را تحت فشار قرار دهند. دمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین، نیز تاکید کرد که "سیاست روسیه در قبال سوریه از استمرار و تعادل برخوردار است."
بر اساس گزارش ها، این تجمع بدون مجوز برگزار شد. نیروهای پلیس فرانسه، لحظاتی پس از شروع حرکت اعتراضی در محل مستقرگردیدند اما از آنجائیکه این تجمع اعتراضی به صورت مسالمت آمیز برگزار شد، هیچ یک از معترضین بازداشت نشدند.
سفری چند منظوره
پس از روسیه سفید و آلمان، ولادمیر پوتین روز جمعه در ادامه سفرهای خارجی خود و در آغاز سومین دوره ریاست بر جمهوری روسیه به فرانسه آمده و قرار است با رئیس جمهور فرانسه در باره پروندههای اقتصادی و پیرامون انرژی و وضعیت سوریه مذاکره کند.
سازمان گزارشگران بدون مرز خاطرنشان کرده است که سفر ولادمیر پوتین در شرایطی ویژه انجام میشود، از یک سو انتخابات رئیس جمهوری در روسیه، موج بی مانندی از اعتراضات را دامن زد، ازسوی دیگر قدرتیابی وی با سرکوب تظاهراتهای مسالمت آمیز و ایجاد جو رعب و وحشت در میان رسانه همراه شد. گفت و گویی صریح با رئیس جمهور روسیه به معنای خاطرنشان کردن آخرین شانس وی در این دورهی ریاست جمهوری برای پایان دادن به سیاست سرکوب نظامندی است که در درون و بیرون کشورش به پیش میبرد.
دو دورهی ریاست جمهوری ولادمیر پوتین از سال ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٨ در روسیه به مهار اکثریت رسانههای بزرگ به ویژه شبکههای تلویزیونی، چیره شدن مصونیت از مجازات برای قاتلان و تعرضگران به روزنامهنگاران منجر شد و برقراری رژیمی خودکامه و پر خشونت در چچنی که در قامت فرد مورد حمایت وی رمضان قدریف نمود یافته است. این میراث شر، امروز با اعتراضات بی سابقهای رو در رود شده است.
بر اساس گزارش ها، روسیه در سازمان ملل متحد، علاوه بر بلوکه کردن همهی قعطنامههای در حمایت از حقوق بشر در جهان، اخیرا با چین، ازبکستان و تاجیکستان طرح قعطنامهای را آماده میکند، که به دولتها امکان بیشتری برای سانسور اینترنت محیا میهد. در شورای حقوق بشر مسکو، رهبری ائتلافی از کشورهایی را بر عهده گرفته است که خواهان رعایت " تفاوتهای سنتی و فرهنگی" در برابر جهانگستری حقوق بشرهستند.
روسیه همچنین از رژیم تمامیتخواه روسیه سفید که تنها در سال ٢٠١١ اقدام به بازداشت ١٠٠ روزنامهنگار کرده است حمایت میکند.
سوریه، قربانی حمایت مسکو از بشار
سایت گزارشگران بدون مرز در ادامه با اشاره به سوریه آورده است: از چهارده ماه پیش با وجود فراخوانهای بیشمار جامعه جهانی، کشتار در سوریه با حمایت کامل روسیه ادامه دارد، این کشور با همهی راهکارهای جهانی برای مجازات رژیم دمشق مخالفت میکند. شمارش کشته شدگان غیرنظامی و از میان حرفهکاران رسانهها ناممکن شده است. ١٢ اوریل ٢٠١٢ با پذیرش طرح کوفی عنان، فرستاده ویژهی سازمان ملل و اتحادیه عرب، از سوی نیروهای رژیم و مخالفان اتش بس برقرار شد. این طرح آزادی همهی زندانیان سیاسی و تضمین آزادی مطبوعات و تظاهرات مسالمت آمیز را در خود منظور داشت، که در عمل تاکنون اجرا نشده است. در هفته گذشته با وجود حضور ناظران بینالمللی در شهر حوله نزدیک به ١٠٨ نفر از جمله ٤ شهروند خبرنگار به قتل رسیدند. تکذیبهای متعدد بشار الاسد در عدم دخالت نیروهای نظامی و شبه نظامیان حامی رژیم، شعبیه در این کشتارها نتوانست هیچ کس را قانع کند.
از آغاز جنبش اعتراضات مردمی در سوریه در اردیبهشت ماه سال گذشته رژیم بشار ال اسد همزمان با افزایش تبلیغات یک سویه سیاسی خود در رسانهها، اطلاع رسانی آزاد را ممنوع کرده است. روزنامهنگاران، وبلاگ نویسان و شهروند خبرنگاران هر روز برای روشنگری در بارهی وضعیت نابسامان این کشور هزینه سنگینی را پرداخت میکنند، آنها به شکل هدفمند بازداشت و شکنجه میشوند. حتا شهروندانی که از سوی خبرنگاران خارجی مورد پرسش قرار میگیرند، مجازات میشوند. در این کشور هماکنون نزدیک به ٣٠ حرفهکار رسانهها در بازداشت بسر میبرند و بیش از هشت روزنامه نگار و شهروند خبرنگار از این میان، ٤ خبرنگار خارجی به قتل رسیدهاند.
در گزارشی دیگر، منابع بین المللی اعلام کردند که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست فوقالعاده خود در ژنو با تصویب قطعنامهای سوریه را به دلیل قتلعام حوله محکوم کرد. چین، روسیه و کوبا سه کشوری بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست فوقالعاده خود در روز جمعه (اول ژوئن/ ۱۲ خرداد) علاوه بر محکومیت سوریه خواستار انجام تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد برای شناسایی عاملان این جنایت و جمعآوری مدارک مربوط به آن شد.
از ۴۷ کشور عضو این شورا ۴۱ کشور رأی موافق، ۳ کشور رأی مخالف و ۲ کشور رأی ممتنع دادند. نماینده یکی از کشورها غایب بود.
سه کشور چین، کوبا و روسیه رأی مخالف دادند. پیشنویس قطعنامه توسط قطر، ترکیه و آمریکا ارائه شده بود.
یک هفته پیش در شهر حوله، در نزدیکی حمص ۱۰۸ نفر که نزدیک به نیمی از آنها را کودکان تشکیل میدادند کشته شدند.
اما فیصل خباز الحموی، نماینده سوریه در شورای حقوق بشر "تروریستها و شورشیان ضد دولتی" را مسئول این جنایت معرفی کرد.
نماینده سوریه ادعا کرد، ۶۰۰ تا ۸۰۰ "تروریست" که از "سلاحهای ساخت اسرائیل" استفاده کرده و دست به این سلاخی زدهاند. او افزود، قصد آنها "افروختن درگیریهای فرقهای" در سوریه است.
وی قطعنامه شورای حقوق بشر را "دخالتی با انگیزه سیاسی" خواند و افزود، سوریه تیمی را مسئول تحقیق در این مورد کرده و قصد دارد نتایج این تحقیقات را به جهانیان ارائه دهد.
تمیم مدانی، دیپلمات سوریه نیز پیش از شروع نشست گفت: "املان به پای میز محاکمه کشانده خواهند شد و نمیتوانند از مجازات فرار کنند."
او همچنین رأی دادن به این پیشنویس را "برابر با کشتن مجدد قربانیان" خواند.
درخواست ارجاع پرونده سوریه به دادگاه جزایی بینالمللی
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواست، موضوع سوریه را به دادگاه بینالمللی جزایی ارجاع دهد. وی همچنین از قدرتهای جهان خواست، به اجرای طرح صلح کوفی عنان، نماینده مشترک اتحادیه عرب و سازمان ملل برای حل بحران سوریه کمک کنند.
خانم پیلای در یادداشت خود که توسط نماینده او قرائت شد ارتش سوریه به استفاده از سلاحهای سنگین در شهر حوله متهم و همچنین تصریح کرد که شبه نظامیان شبیحه که طرفدار رژیم بشار اسد هستند در قتل عام حوله دست داشتند.
پیلای گفت: "این اعمال ممکن است در ردیف جنایت علیه بشریت و دیگر جنایات بینالمللی قرار گیرد و امکان دارد بیانگر الگویی برای حملات سیستماتیک گستردهای علیه غیر نظامیان باشد که با حفظ مصونیت انجام شده است."
پیلای، قاضی پیشین جنایات جنگی افزود: "من تکرار میکنم، آنهایی که دستور این قتل عام را صادر و به آن کمک کردهاند یا نتوانستهاند از حمله به غیرنظامیان جلوگیری کنند شخصا مسئول جنایات خود هستند."
چین و روسیه: قطعنامه نامتعادل است
چین و روسیه که به قطعنامه رأی منفی دادند آن را "نامتعادل" خوانده و اعلام کردند، ناظران حاضر در سوریه در حال بررسی موضوع قتلعام حوله هستند.
آلکسی بورودافکین، نماینده روسیه در شورای حقوق بشر گفت: "روسیه جدا نگران تلاش برخی کشورها است که میخواهند، پیش از ارائه نتایج مأموریت (ناظران سازمان ملل) و مشخص شدن گناهکاران بر شورای امنیت فشار بیاورند و از این تراژدی تنها در جهت مصالح یکطرفه و شکست طرح صلح عنان استفاده کنند."
سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دولت سوریه را مسئول تمامعیار قتل عام مردم حوله نامید و خواستار مجازات عاملان شد.
کمیته منع شکنجه سازمان ملل نیز روز جمعه اعلام کرد، نیروهای سوری و شبهنظامیان طرفدار آنها غیر نظامیان، از جمله کودکان را با "دستور مستقیم" مقامهای سوری شکنجه و معیوب کردهاند.
http://adf.ly/1587888/whostheadmin
No comments:
Post a Comment