Monday, June 18, 2012

حکم حبس علیرضا رجایی چهار سال افزایش یافت

 علیرضا رجایی، فعال ملی ـ مذهبی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی توسط دادگاه انقلاب به تحمل چهار سال حبس دیگر محکوم شده است.
 
به گزارش ندای سبز آزادی، علیرضا رجایی، عضو هیأت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران و مدیر انتشارات «گام نو» از هفته ی نخست اردیبهشت ۱۳۹۰ در زندان اوین (نخست سلول‌های انفرادی و بعد بند ۳۵۰) بازداشت است.
 
وی در پی امضای برخی بیانیه‌ها از درون اوین (ازجمله اعتراض به انتخابات نمایشی و فرمایشی مجلس و تاکید بر رعایت شروط و استانداردهای انتخابات آزاد و سالم) مجددا تحت فشار و بازجویی قرار گرفت.
 
دادگاه غیرعلنی و غیرقانونی این صاحب نظر سیاسی در بهمن ماه گذشته و در پی فشار بازجوها برگزار شد. قاضی دادگاه انقلاب وی را به تحمل چهار سال حبس دیگر محکوم کرد.
 
گزارش رسیده به ندای سبز آزادی حاکی است که این حکم در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
 
همچنین، رجایی علاوه بر تحمل سه سال زندان برای پرونده مشهور ملی – مذهبی ها در سال ۱۳۷۹، حکم زندان چهار ساله ی دیگری دریافت کرده است.
 
بازجوها و نهادهای امنیتی-اطلاعاتی مسلط بر اوین، رجایی را از عاملان تهیه ی بیانیه های اعتراضی مزبور می دانند که بر حمایت خود از جنبش سبز تاکید دارد.
 
نام وی زیر بیانیه های معروف زندانیان سیاسی در آبان و دی ماه ۱۳۹۰ مشاهده می شد. این فعال ملی – مذهبی و دیگر زندانیان سیاسی، هرگونه مشارکت در انتخابات دروغین را «بازتولید استبداد» ارزیابی کرده بودند.
 
علیرضا رجایی در اسفند سال ۷۹ همراه با جمعی دیگر از فعالان ملی_مذهبی (ازجمله مرحوم مهندس عزت‌الله سحابی، دکتر حبیب‌الله پیمان، دکتر رضا رییس طوسی، دکتر محمد ملکی، محمد بسته‌نگار، دکتر محمدحسین رفیعی، محمد محمدی اردهالی، تقی رحمانی، مرحوم هدی صابر، دکتر مسعود پدرام، سعید مدنی، رضا علیجانی، مرتضی کاظمیان، و محمود عمرانی) بازداشت و بعدا در زمستان ۸۱ در دادگاه انقلاب محاکمه شد. قاضی حداد، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای وی چهار سال حکم زندان و پنج سال محرومیت از کلیه حقوق اجتماعی صادر کرد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به سه سال تقلیل یافت. با وجود سپری شدن حدود ۱۰ سال از زمان صدور حکم، دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی به بهانه ی اجرای حکم مزبور، رجایی را چهارم اردیبهشت ۱۳۹۰ به شکل ناگهانی و بدون احضار قبلی بازداشت و روانه انفرادی کردند.
 
این دانش آموخته ی دکترای علوم سیاسی، پس از هفته ها انفرادی، روانه بند ۳۵۰ اوین شد.
 
رجایی دبیر سرویس سیاسی، سردبیر و عضو شورای سردبیری بسیاری از روزنامه‌های موج اول اصلاحات و نشریه‌های مستقل (ازجمله جامعه، توس، نشاط، عصر آزادگان، ایران فردا، نامه، پیام هاجر، ایران سیاسی) بوده است.
 
صدیقه راحت طلب، مادر رجایی در گفتگویی تاکید کرده که «فرزند من یک منتقد و روشنفکر اجتماعی است که دغدغه کشور و مردمش را دارد، اما نمی دانم آقایان چه تصور می کنند؟ علیرضا درد جامعه را می بیند و می شناسد. او یک منتقد اجتماعی است.»
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment