ج- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
---------------------------------------
رییس سازمان سنجش آموزش کشور که معاون وزیر علوم است، سیاست های کلان این وزارتخانه را در محرومیت از تحصیل دانشجویان به اجرا می گذارد. انتصاب روسای دانشگاه های کشور همسو با دیدگاه های این وزارتخانه در سال های گذشته موجب شده است که شمار زیادی از دانشجویان به خاطر انتقاد، فعالیت های دانشجویی و یا عقاید سیاسی و مذهبی به طور موقت از تحصیل محروم شده و یا از دانشگاه اخراج شوند. کمیته مرکزی انضباطی این وزارتخانه نیز در موارد زیادی احکام اخراج از دانشگاه را برای دانشجویان صادر کرده است.
مطابق با «شیوه نامه اجرایی انضباطی دانشجویان»، که در خرداد ماه سال 1388 به تصویب وزرای «علوم ، تحقیقات و فناوری» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» رسیده، تنها کمیته مرکزی انضباطی در وزارتخانه قادر است به شکل مستقیم احکام «منع موقت از تحصیل بیشتر از دو ترم»، «تغییر محل تحصیل دانشجو» و «اخراج و محرومیت از تحصیل در کلیه دانشگاه ها از 1 تا 5 سال» را برای دانشجویان صادر کند. نمونه هایی از اخراج دانشجویان توسط این کمیته در پیوست2 ارائه شده است. بر اساس مصوبه 358 شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 74/06/14، ترکیب اعضای کمیته مرکزی انضباطی دانشجویان به شرح زیر است:
1. معاون دانشجویی وزارت علوم به عنوان رییس کمیته
2. مسوول دفتر نمایندگی رهبری در یکی از دانشگاه ها به انتخاب شورای مرکزی نمایندگان رهبری در دانشگاه ها
3. یک نفر حقوقدان به انتخاب وزیر علوم
4. سرپرست دبیرخانه کمیته مرکزی انضباطی دانشجویان بدون حق رای به عنوان دبیر کمیته
5. یک نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها به انتخاب وزیر علوم
6. یک نفر دانشجو از میان اعضای کمیته انضباطی دانشگاه ها با انتخاب و صدور حکم از سوی وزیر علوم
7. معاون دانشجویی یکی از دانشگاه ها بنا به دعوت دبیر کمیته مرکزی
همچنین بر اساس ماده 12 این آیین نامه "در صورتی که مراجع امنیتی یا قضایی تشخیص به عدم صلاحیت تحصیل دانشجویی بدهند، باید مراتب را کتبا با ذکر نوع و میزان تخلف به کمیته مرکزی انضباطی ارسال کنند تا کمیته مرکزی انضباطی براساس موارد ارایه شده، در خصوص ادامه یا عدم ادامه یا چگونگی تحصیل دانشجو تصمیمگیری کند. به هر حال مرجع تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت تحصیل دانشجویان کمیته مرکزی انضباطی است". این در حالی است که در سال های اخیر مراجع امنیتی و قضائی با دخالت مستقیم و نقض قوانین جاری دانشجویان زیادی را مستقیما از حق تحصیل محروم کرده اند. محمد مهدی زاهدی و کامران دانشجو وزرای علوم سابق و فعلی دولت محمود احمدی نژاد می باشند.
د. دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
-----------------------------------------------------------------------
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئولیت دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور را بر عهده دارد. این وزارتخانه در ساختاری مشابه وزارت علوم به پرونده دانشجویان رسیدگی کرده و در سال های اخیر شماری از دانشجویان را از تحصیل محروم کرده، که در پیوست5 به پاره ای از این موارد اشاره شده است.
دانشگاه های آزاد اسلامی نیز که در سال گذشته نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار دانشجو در سراسر کشور در آن مشغول به تحصیل بوده اند، دارای کمیته های انضباطی بدوی، تجدیدنظر و مرکزی است که در سال های اخیر شمار زیادی از دانشجویان را به شکل موقت یا دائم از تحصیل محروم کرده اند.
بنابر آیین نامه ی مصوب هیات امنای این دانشگاه ، اعضاء کمیته انضباطی بدوی دانشگاه آزاد اسلامی به شرح زیر میباشند:
1. معاون دانشجویی (یا آموزشی، دانشجویی) واحد دانشگاهی بعنوان رییس کمیته انضباطی دانشجویی بدوی
2. مسؤول فرهنگ اسلامی در واحدهای کوچک و متوسط و رییس دفتر فرهنگ اسلامی در واحدهای بزرگ و بسیار
بزرگ و جامع
3. دو نفر عضو هیأت علمی واحد دانشگاهی به انتخاب رییس واحد دانشگاهی (ترجیحاً متاهل و از رشته حقوق باشند)
4. یک نفر دانشجوی واحد دانشگاهی به انتخاب رییس واحد دانشگاهی
مرحله تجدیدنظر در آرا صادر شده نیز در کمیته انضباطی دانشجویی تجدیدنظر در سازمان مرکزی دانشگاه به ریاست معاون دانشجویی دانشگاه آزاد و یا در واحدهای بزرگ دانشگاهی در کمیته انضباطی تجدید نظر واحد مربوطه به ریاست دانشگاه مرتبط برگزار می شود. برای صدور احکام مرتبط با اخراج دانشجویان، کمیته مرکزی انضباطی دانشجویی در سازمان مرکزی به ریاست معاون دانشجویی دانشگاه تشکیل میشود. فرهاد دانشجو چندی پیش به جانشینی عبدالله جاسبی در ریاست مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی رسید. در دو دولت محمود احمدی نژاد، کامران باقری لنکرانی و مرضیه وحید دستجردی سکاندار وزارت بهداشت بوده اند. محمد حسن طریقت منفرد نیز به تازگی و پس از برکناری مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت شده است.
اسامی بیش از ۱۰۰۰ مورد محرومیت از تحصیل شهروندان ایرانی در دانشگاه های کشور را می توانید از پیوست ۵ این گزارش، صفحه ۶۳، دنبال کنید.
Friday, June 7, 2013
وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment