Friday, January 4, 2013

"مذاکرات هسته‌ای به زودی برگزار می‌شود"

 سرپرست مذاکرات هسته‌ای ایران از برگزاری دور جدید مذاکرات اتمی در آینده نزدیک خبر داده است.
 
به گزارش بی بی سی، روز جمعه، ١٥ دی (٤ ژانویه)، سعید جلیلی، دبیر شورای‌ عالی‌ امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی که به هند سفر کرده، در یک نشست خبری گفت که ایران با دور جدید مذاکرات با گروه ١+٥ موافقت کرده اما هنوز در مورد تاریخ و محل آن تصمیم گیری نشده است.
 
آقای جلیلی گفته است که ایران"با این اصل که گفتگوها به زودی، احتمالا در ژانویه برگزار شود موافقت کرده اما زمان و مکانش، نهایی نشده است."
 
گروه ١+٥ متشکل از پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل - آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه - به علاوه آلمان رهبری تلاش های بین المللی برای حل و فصل مساله اتمی ایران را بر عهده گرفته اند. تا کنون چند دور مذاکره با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی و هیات نمایندگی گروه ١+٥ به ریاست کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شده اما نتیجه ملموسی نداشته است.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی خانم اشتون در واکنش به اظهارات آقای جلیلی در مورد دور بعدی مذاکرات، ضمن ابراز امیدواری به اینکه مذاکرات دو طرف هر چه زودتر برگزار شود، گفته که "هنوز زمانی برای دور بعدی مذاکرات تعیین نشده است."
 
آخرین دور مذاکرات نمایندگان ایران و گروه ١+٥ در خردادماه (ژوئن سال گذشته میلادی) در مسکو برگزار شد و پس از آن، ملاقات هایی در سطح کارشناسان صورت گرفت اما تا کنون هیچیک از دو طرف تمایلی به از سرگیری مذاکرات نشان نداده بودند.
 
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - سرپرست مذاکرات هسته‌ای ایران گفته است که "در اجلاس مسکو، پنج محور را برای همکاری‌ها پیشنهاد دادیم که گفتند پیشنهادها سازنده است و قرار شد مطالعه کنند و پاسخ بدهند ولی اکنون شش ماه تاخیر داشته اند، البته اخیرا اعلام کرده اند که آماده اند به گفتگوها برگردند."
 
تفاوت در مورد دستور مذاکرات
 
در دورهای قبلی مذاکرات هسته ای ایران و گروه ١+٥، معمولا هیات ایرانی پیشنهادهایی را در مورد نحوه حل و فصل مسایل جهانی و حتی ابراز آمادگی مقامات جمهوری اسلامی برای مشارکت در مدیریت بین المللی ارائه داد در حالیکه طرف مقابل، خواستار تمرکز بر لزوم رفع نگرانی جامعه جهانی در مورد برنامه های اتمی ایران و پذیرش خواست شورای امنیت از سوی ایران بود.
 
برخی منابع غربی جمهوری اسلامی را متهم کرده بودند که با ارائه دستور کاری وسیع و مبهم، در نظر دارد جامعه جهانی را دچار مذاکراتی پراکنده و طولانی کند تا ضمن جلوگیری از افزایش فشار بین‌المللی، از این فرصت برای دنبال کردن فعالیت نظامی هسته ای استفاده کند. ایران همواره تلاش برای دستیابی به اسلحه اتمی را رد کرده و بر صلح آمیز بودن برنامه های اتمی خود تاکید داشته است.
 
به گزارش ایرنا، سعید جلیلی در نشست خبری خود در هند گفته است که ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری نزدیک داشته و افزوده است که آژانس تا کنون هیچ سندی دال بر انحراف ایران از فعالیت های صلح آمیز نیافته است.
 
کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم کرده اند و شورای امنیت، با تصویب قطعنامه هایی شامل تحریم های بین المللی علیه ایران، از این کشور خواسته است برای جلب اطمینان جامعه جهانی نسبت به صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود، برخی از این فعالیت ها به خصوص غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.
 
دولت ایران با غیرقانونی خواندن مصوبات شورای امنیت سازمان ملل، به غنی سازی اورانیوم ادامه داده است که در نتیجه، به وضع تحریم های جداگانه ای توسط شماری از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده و اعضای اتحادیه اروپا منجر شده است. این تحریم های از اوایل سال گذشته میلادی شدت گرفته و بر مراودات تجاری ایران اثر منفی گذاشته است.
 
اظهارات آقای جلیلی در مورد دور جدید مذاکرات در حالی انتشار می یابد که گفته می شود تحریم اقتصادی ایران باعث بروز مشکلاتی از جمله سقوط ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، تورم شدید قیمت ها و کمبود برخی کالاها از جمله اقلام اساسی شده است.
 
آقای جلیلی روز گذشته وارد دهلی، پایتخت هند شد و قرار است پس از یایان دیدار از این کشور، عازم افغانستان شود.
 
هند از مشتریان عمده نفت ایران است اما در ماه های اخیر، تحریم بانکی جمهوری اسلامی موانعی را بر سر راه پرداخت‌های ارزی هند به ایران ایجاد کرده و علاوه بر این، دولت هند برای کاهش خرید نفت از ایران تحت فشار غرب قرار داشته است.

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment