به گزارش روزنامه "تاتس" برخی از بانکهای آلمان از افتتاح حساب برای شماری از ایرانیان خودداری میکنند و حساب عدهای را بستهاند. یک نماینده ایرانیتبار پارلمان آلمان این اقدام را غیرقانونی خوانده است.
به گزارش دویچه وله فارسی، روزنامه "تاتس" چاپ برلین روز دوشنبه (۱۷ دسامبر/ ۲۷ آذر) در گزارشی از بسته شدن حساب شخصی برخی از شهروندان ایرانی تبار در تعدادی از بانکهای آلمان خبر داده است.
بنابر این گزارش "در هفتههای گذشته حساب جاری شماری از ایرانیان مقیم آلمان بسته، و کارتهای اعتباری شماری دیگر مسدود شده است."
۵۰۰ ایرانی معترض به رفتار بانکها
"تاتس" در گزارش خود از یک دانشجوی ایرانی نام میبرد که "دویچهبانک" پنج سال پیش از افتتاح حساب برای او بدون ذکر دلیل مشخصی خودداری کرده و اکنون نگران است حسابی که نزد بانک دیگری باز کرده بسته شود.
لوتس بوکلیچ مدیر انجمن کمک به پناهندگان ایرانی میگوید این مشکل فقط شامل دانشجویان نمیشود. او میافزاید در هفتههای گذشته بیش از ۵۰۰ ایرانی، و اغلب از شهرهای مونیخ، هامبورگ و برلین، که مشکل مشابهی داشتهاند با این انجمن تماس گرفتهاند.
روزنامه "تاتس" به نقل از بوکلیچ متن نامهای را که بانک "اشپارکاسه برلین" برای یکی از مشتریانش فرستاده منتشر کرده و مینویسد اغلب مراجعهکنندگان به انجمن کمک به پناهندگان نامههای مشابهی دریافت کردهاند.
بانک آلمانی نوشته است که پس از مشورت با بخش کارشناسی به این نتیجه رسیده که قادر به دادن "کارت اعتباری ویزا" به شهروندان ایران نیست. این بانک از مشتری خود میخواهد از کارت ویزای خود استفاده نکند "زیرا مسدود شده است."
سکوت بانکهای آلمان
ظاهرا تاکنون هیچ یک از موسسههای مالی معتبر آلمان حاضر به اظهار نظر در مورد این مسئله نشدهاند. سخنگوی "کومرتز بانک" در پاسخ به پرسشهای خبرنگار "تاتس" از او خواسته با این تصمیم بانک که "اصولا در مورد رابطه با مشتریان" اطلاعاتی ارائه نمیکند تفاهم داشته باشد.
هیچ یک از تحریمهای بانکی و مالی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی شامل شهروندان معمولی ایران نمیشود. به رغم این، لوتس بوکلیچ احتمال میدهد اقدام بانکهای آلمانی ناشی از نگرانی آنها در ارتباط تجاری و مالی با آمریکا باشد.
تحریمهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی در واکنش به عدم تمکین این کشور به درخواست جامعه جهانی برای توقف غنیسازی اورانیوم و شفاف سازی برنامههای هستهای اعمال شده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی را متهم میکند از همکاری لازم با بازرسان این نهاد سرباز میزند و آژانس قادر نیست صلحآمیز بودن تمام برنامههای هستهای ایران را تایید کند. ایران این اتهام را رد میکند و هدف فعالیتهای هستهای خود را غیرنظامی میخواند.
نظارت بر گردش مالی ایرانیان
مطابق تحریمهای اتحادیه اروپا که از ابتدای ماه ژوئیه ۲۰۱۲ تشدید شده، بانکهای اروپا وظیفه دارند گردش مالی حساب شهروندان ایرانیتبار را زیر نظر داشته باشند. در این تحریمها حساب بانکی شماری از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی مسدود شده اما اشارهای به ممنوعیت افتتاح حساب برای شهروندان ایرانی نشده است.
شمار ایرانیتباران ساکن آلمان حدود ۱۲۰ هزار نفر است که نزدیک به ۵۰ هزار نفرشان تابعیت آلمانی دارند. روزنامه "تاتس" مینویسد ظاهرا کنترل حسابهای تمام ایرانیان چنان پر زحمت است که برخی از بانکها ترجیح میدهند به همکاری خود با آنها خاتمه دهند.
کریستینه لودرز، از اعضای دفتر مبارزه با تبعیض دولت آلمان اقدام احتمالی بانکهای آلمانی علیه شهروندان ایرانیتبار را به شدت محکوم کرده و قول داده این مسئله را پیگیری کند.
رای دادگاه در محکومیت بانکها
امید نوریپور، نماینده ایرانیتبار حزب سبزها در پارلمان، در گفتگو با روزنامهی "تاتس" با اشاره به این که تعدادی از کسانی که با این مشکل روبرو شدهاند به او رجوع کردهاند این اقدام بانکهای آلمانی را خلاف قانون خوانده است.
نوریپور میگوید خودداری بانکهای آلمان از افتتاح حساب برای ایرانیان یا بستن حساب و کارت اعتباری آنها "به هیچ وجه" با استناد به تحریمها قابل توجیه نیست. او میافزاید دانشجویان ایرانی در خود آمریکا نیز محدودیتی برای افتتاح حساب بانکی ندارند.
نمایندهی حزب سبزها از دولت آلمان میخواهد بانکهای این کشور را برای تجدید نظر در مورد رفتار خود تحت فشار قرار دهند. راه دیگر مقابله با رفتار تبعیضآمیز بانکها با شهروندان شکایت به دادگاه است.
در ماه مه سال جاری دادگاه عالی شهر هامبورگ در ارتباط با یک دعوای حقوقی رای داد که بانکها اجازه ندارند حساب شرکتهای آلمانی را که با ایران روابط تجاری دارند مسدود کنند. مطابق این رای حتا اگر طرف معامله شرکتهای آلمانی در فهرست ضمیمه تحریمهای اتحادیه اروپا نیز قرار داشته باشند بستن حساب این شرکتها مجاز نیست.
دویچه وله فارسی
Tuesday, December 18, 2012
بسته شدن حساب برخی از ایرانیان در بانکهای آلمان
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment