Tuesday, December 11, 2012

دانشجویان ستاره دار: اظهارات وزیر علوم کذب است

در روزهای گذشته کامران دانشجو، وزیر علوم، و حسین شمسیان، مدیر کل حقوقی سازمان امور دانشجویان، وجود دانشجویان ستاره دار و هرگونه "ممنوعیت از تحصیل به دلیل نقد" را در ایران تکذیب کردند.
 
این اظهارات در حالی بیان می شود که حسین شمسیان به عنوان دبیر شورای مرکزی کمیته انضباطی وزارت علوم در اخراج بسیاری از دانشجویان منتقد نقش مستقیم داشته است.
 
به گزارش دانشجونیوز، تکذیب وجود دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل توسط مسئولان وزارت علوم در حالی صورت می گیرد که در سه گزارش اخیر دفتر تحکیم وحدت به احمد شهید، به بیش از ۵٩٠ مورد احکام محرومیت از تحصیل و اخراج از دانشگاه با ذکر مشخصات دانشجویان از فروردین سال ٨٨ تا آبان ماه سال ٩١ اشاره شده است.
 
بیش از ١۵٠ عنوان از این موارد به اخراج دانشجویان از دانشگاه های کشور اشاره دارد.
 
علاوه بر این ضیا نبوی و مجید دری از جمله دانشجویان ستاره داری هستند که به دلیل فعالیت های مرتبط با دفاع از حق تحصیل، هر کدام به ترتیب به ده و شش سال حبس در تبعید محکوم شده اند.
 
 
دانشجویان ستاره‌دار، هم‌چنان محروم از تحصیل
 
 
فواد شمس از دانشجویان ستاره دار کشور به اظهرات مسئولان وزارت علوم واکنش نشان داده و می گوید: اینجانب فواد شمس فرزند فاتح به شماره شناسنامه ٤٧٢١٢ دانشجوی وقت جغرافیای دانشگاه تهران در کنکور کارشناسی ارشد سال ٩٠ در رشته جغرافیا شرکت کردم. تمامی مدارک ثبت نامی من در آزمون به شماره پرونده ٦٤۵٧٤٣٧ در آزمون سراسری کارشناسی ارشد سال ١٣٩٠ در نزد سازمان سنجش موجود می باشد. اما هیچگونه کارنامه ای از طرف سازمان سنجش دریافت نکردم و بعد از پیگیری ها از طرف سازمان سنجش، فردی به نام آقای نوربخش به عنوان رئیس هسته گزینش سازمان سنجش  به من به صورت شفاهی اعلام شد که از طرف وزارت اطلاعات محروم از تحصیل شده ام.
 
یکی دیگر از دانشجویان اخراجی نیز به دانشجونیوز گفت: در جلسه کمیته انضباطی که شمسیان مسئول برگزاری آن بود، از من  می خواستند که در یک نشریه  دانشجویی مطلبی نوشته و اعلام کنم که مواضع پیشین و فعالیت هایم اشتباه بوده است در غیر این صورت اخراج خواهم شد.
 
در تابستان سال جاری شمار زیادی از دانشجویان همچنان از ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بازماندند. 
 
کامیار گیوه کی، فعال دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر که در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده بود، از سوی مقامات وزارت علوم ایران "ستاره دار" شده و از ادامه تحصیل محروم شده است.
 
در کارنامه صادر شده برای این دانشجو به وی اعلام شد که « به علت نقص پرونده در صورت تمايل از روز سه شنبه مورخ ٩١/٠٣/٠٩ به سازمان سنجش آموزش کشور واقع در ميدان هفت تير - خيابان کريم خان زند - پلاک ٢٠٤- طبقه دوم مراجعه نماييد.»
 
در همین راستا مهدى جمالوند، فارغ التحصیل مهندسى کشاورزى ـ گیاهپزشکى از دانشگاه بوعلى سینا همدان که در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده بود به دلیل آنچه که «نقص در پرونده» خوانده شده, از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی محروم شده است.
  
همچنین رضا عرب، از فعالین دانشجویی دانشگاه مازندران نیز در سال جاری به دلیل فعالیت های صنفی و سیاسی از ادامه  تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بازمانده است. برای این فعال دانشجویی نیز کارنامه مشابهی صادر شده است.
 
پنج نفر از دانشجویان فعلی دانشگاه های صنعتی اصفهان، اصفهان، کاشان و نجف آباد که اسامی آنان در اختیار دانشجونیوز قرار گرفته، به دلیل فعالیت های دانشجویی و سیاسی در اعتراض به نتایج انتخابات سال ١٣٨٨ و پیش از آن ستاره دار شده و از ادامه تحصیل محروم مانده اند.
   
بابک مغازه ای فعال مدنی و فرهنگی و روزنامه نگار مستقل نیز پس از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد ستاره دار شده و از ادامه تحصیل محروم شده است. وی به دلیل آنچه که «نقص در پرونده» و همچنین «عدم تایید صلاحیت عمومی توسط دستگاه های مربوطه» خوانده شده، از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی محروم شده است.
 
محرومیت از تحصیل مخالف قانون اساسی است
 
در سال ٨٨ نیز شماری از دانشجویان ستاره دار در نامه ای به علی لاریجانی، رییس مجلس، خواستار بهره مندی از حق اولیه خود برای ادامه تحصیل شدند. در بخشی از این نامه بر حق ادامه تحصیل برای همه شهروندان ایرانی مطابق با قانون اساسی کشور تاکید شده بود: 
 
"ستاره دار کردن دانشجويان در شرايطی صورت مي گيرد که  علاوه بر مفاد بند ٣ اصل سوم و اصل سي ام قانون اساسي که دولت را به تسهيل و تعميم آموزش عالي و همچنين گسترش وسائل تحصيلات عالي رايگان براي عموم ملت موظف کرده است، مستفاد از بندهاي ٩ و ١٤ اصل سوم و نيز اصول  ٢٠،  ٢٢، ٣٠ ، ٣٦ و ٣٧ قانون اساسي دولت ملزم است فارغ از نوع مذهب، مسلک و مرام سياسي ضمن رفع تبعيضات ناروا، امکانات عادلانه را براي آحاد ملت ايجاد کرده و آنان را از همه حقوق انساني، سياسي، اجتماعي و فرهنگي برخوردار نمايد.اطلاع داريد که از نظر حقوقي واژه "ملت" يک واژه عام است و استثناناپذير بوده و همه مردم ايران فارغ از رنگ، نژاد، زبان،مذهب، مسلک و مرام را شامل مي شود." 
 
دفتر تحکیم وحدت نیز در خرداد ماه امسال به ستاره دار کردن دانشجویان واکنش نشان داد: «متأسفانه بار دیگر شاهد رفتاری از سوی حاکمیت جمهوری اسلامی با دانشجویان و علم دوستان کشورمان هستیم که نمایانگر ویژگی های ذاتی آن است. بار دیگر دولت با ستاره دار کردن گسترده و محروم کردن دانشجویان از ادامه تحصیل در مقاطع بالا، چهره ی نازیبای خود را برای همگان آشکار نمود. چه از چنین دستگاهی با ویژگی هایی که همگان بر آن آگاهند جز این انتظاری نمی رفت و این محرومیت ها و خردستیزی ها، امری تازه نبوده و نیست. یکی از بارزترین ویژگی های نظام جمهوری اسلامی، دخالت گسترده نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در تمامی امور کشور است. تصمیم گیری این نهادها، برای ارکان مختلف زندگی مردم اعم از اقتصاد و بازرگانی، سیاست و انتخابات، رسانه، امور آموزشی و فرهنگی و بسیاری از حیطه های دیگر نشان از وجود فضای فراگیر بی اعتمادی بوده که محصول رفتار استبدادی حاکمان است. لذا ناچار است بقای خود را به دست سربازان گمنامی بسپارد که خود بعضا غرق در فساد و خودسری هستند. حذف دانشجویان آگاه از فضای دانشگاه که بلاخیزترین و دامن گیرترین نهاد برای حاکمیت است تنها چاره ای است که از سوی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی اندیشیده و به مدیران آموزش عالی و وزارت علوم دیکته می شود».
 
اظهارت کذب مسئولان: از احمدی نژاد تا دانشجو
 
انکار وجود دانشجویان ستاره دار توسط مسئولان کشور امر تازه ای نیست. محمود احمدی نژاد در مناظرات انتخاباتی سال ٨٨ وجود دانشجویان ستاره دار را تکذیب کرد: «دانشجویان ستاره‌دار! موضوع ستاره‌دار سال ۱۳۸۰ و در زمان آقای معین درست شد. یعنی در زمان دوست آقای موسوی که امروز هم از جناب آقای موسوی حمایت می‌کند! آنها آمدند و در کارشناسی ارشد در برابر قبولی‌ها یا یک ستاره می‌زدند و یا دو ستاره! یک ستاره یعنی شما در آموزش مشکل دارید، پرونده‌ات کمه، نقص داره، اشکال داره و برو درست کن! دو ستاره یعنی شما یک مشکلی در کمیته انضباطی داشتید و مراعات کنید. این مسئله در زمان جناب آقای معین وضع شد و در همان سال اول این دولت [دولت نهم] منتفی شد. ما نسخش کردیم. گفتیم که این توهین به دانشجو است. و در واقع وزیر علوم ما این را برداشت. آن وقت جالب است که جناب آقای موسوی به جای آن که به دوستان‌شان انتقاد بکنند به ما انتقاد می‌کنند. » 
 
در تازه ترین اظهارات کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه زنده گفت‏وگوی ویژه خبری در ایران ادعا کرد: «موضوع ممنوع التحصیل شدن افراد به دلیل نقد کذب محض است.»
 
حسین شمسیان هم در گفتگو با  مهر درباره اظهارات معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران در خصوص ستاره دار شدن دانشجویان منتقد با بیان اینکه گوینده این سخنان در آستانه روز دانشجو با این سخنانش به دنبال کسب پرستیژ برای خود بوده، این مسئله را تکذیب کرد.
 
 
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment