با تصویب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، دانشگاه صنعتی امیرکبیر مسئول ایجاد شبکه دفاع در برابر حملات سایبری شد.
به گزارش دانشجونیوز، علیرضا رهایی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام کرده است که پژوهشکده ICT این دانشگاه به منظور جلوگیری از حملات روزانه سایبری، طرح ایجاد شبکه دفاع سایبری را در دستور کار قرار خواهد داد.
وی در ادامه گفته است که "با توجه به حملات روزانه ای که به بسیاری از بخشهای مختلف صنایع های تک می شود، انجام یک پروژه زیربنایی و ایجاد یک سیستم امنیت اطلاعات از اولویت خاصی برخوردار بود".
این پروژه در راستای واگذاری بیش از ٢٠ پروژه بزرگ به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور انجام خواهد شد.
دانشگاه های صنعتی شریف، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات به عنوان مراکز همکار این طرح تعیین شده اند. رییس دانشگاه امیرکبیر از دانشگاه مالک اشتر به عنوان یکی دیگر از دانشگاه های همکار پروژه دفاع سایبری نام برده است.
"ایران در مقابل حملات سایبری محافظت شده نیست"
در سال های اخیر گزارش های مختلفی از حملات سایبری به بخش های مختلف صنعتی و هسته ای کشور منتشر شده است.
اولین گزارش در این زمینه مرتبط با حمله ویروس استاکس نت به تاسیسات اتمی در شهر نطنز بود. هدف این ویروس تاخیر در اجرای برنامه اتمی ایران با تخریب برنامه نزدیک به هزار عدد از سانتریفیوژهای مستقر در نطنز گزارش شده است.
چندی پیش نیز رادیو فردا گزارش داده بود که دیوید آلبرایت، مدیر و بنیانگذار «موسسه علوم و امنیت بینالملل» در واشینگتن، هشدار داده که برنامه هستهای ایران در مقابل حملات دیجیتال «آنگونه که باید محافظت شده نیست» و حمله سایبری بعدی احتمالا میتواند «خشنتر» باشد و «انفجارهایی» را به همراه داشته باشد.
به گفته کارشناسان امنیت شبکه های کامپیوتری، طراحی اینگونه ویروس های پیچیده تنها با تامین امکانات از سوی دولت هایی مانند آمریکا ممکن می باشد.
No comments:
Post a Comment