طرح خانه به خانه فرزندآوری کافی نبود، حالا به گفته رییس جدید مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، هر خانواده ایرانی به طور متوسط باید پنج تا شش فرزند داشته باشد. به این ترتیب، رشد جمعیت کشور که حدود 8/1درصد است، دوبرابر میشود و به حدود 6/3 تا 8/3درصد میرسد. البته ناگفته نماند که باید برای رسیدن به چنین رشد جمعیتی، رشد اقتصادی در کشور حاکم باشد، ولی در حال حاضر به گفته کارشناسان اقتصادی، رشد اقتصادی کشور، صفر و حتی منفی است.
علی سنگی درباره سیاستهای جدید وزارت بهداشت گفت: سیاستها قبلا با محوریت تنظیم خانواده بود ولی الان این سیاست عوض شده و براساس منویات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش جمعیت و رشد موالید به سمت تشویق زاد و ولد و افزایش فرزندآوری تغییر میکند و بر این اساس طرحی از دو سال پیش در وزارت بهداشت تدوین شده که با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون فرعی در حال جمعبندی نهایی آن هستیم.
به گفته او، تلاش وزارت بهداشت این است که از کاهش رشد جمعیت که در سالهای اخیر رخ داده، جلوگیری شود. البته این برنامه اجباری نیست و افرادی که خودشان بخواهند جمعیت خانوادهشان را کنترل کنند، روشهای جلوگیری از بارداری با هزینه خودشان برای آنها در کشور وجود دارد و کسی مانع آنها نمیشود.
همچنین چندی پیش، محمداسماعیل مطلق، مدیرکل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت درباره افزایش جمعیت گفته بود، فاصله بارداریها باید دو سال شود، ولی اگر فاصله بارداریها بیش از دو سال شد، خانوادهها در این زمینه تجدیدنظر و برنامهریزی کنند.
همچنین به گزارش مهر، سیدامیرحسین قاضیزاده، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه برای افزایش جمعیت باید سیاستهای تشویقی و تسهیلات با محوریت زنان در نظر گرفت و در کنار آن نیز نسبت به بازنگری قوانین اقداماتی شود، گفت: افزایش سن ازدواج، فرهنگ اشتباه نگهداری فرزند و نبود مسئولیتپذیری خانوادهها از جمله تغییراتی است که کاهش جمعیت را در بر داشته است. به گفته او، قشر تحصیلکرده و دانشگاهی جامعه مجبورند بیشتر وقت خود را صرف آموزش و کنکور کنند، به همین دلیل در سن بالا ازدواج میکنند و همین امر موجب میشود که سن بچهدار شدن آنان بگذرد.
او با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی تاثیر مستقیم بر کاهش رشد جمعیت ندارد، گفت: هماکنون طبقات مرفه و پردرآمد جامعه فرزند کمتری نسبت به افراد کمدرآمد دارند به همین دلیل نمیتوان گفت مشکل اقتصادی در کاهش آمار فرزندان در خانوادهها تاثیر بسزایی دارد.
البته به گفته قاضیزاده، نگرانی از اشتغال و تحصیل و همچنین نگرانی از آینده فرزندان نیز از دیگر مشکلاتی است که جوانان و خانوادهها با آن دست و پنجه نرم میکنند و مانعی برای ازدواج و فرزنددار شدن آنان است.
روزنامه بهار
Thursday, May 2, 2013
رییس مرکز جمعیت وزارت بهداشت: هر خانواده ایرانی باید ۵ تا ۶ فرزند داشته باشد
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment