نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، بيش از 130 نماينده ايثارگر را در خود جاي داده است بر همين اساس عملكرد ضعيف بنياد شهيد و ايثارگران براي اين دوره از مجلس، باعث شده كه حق و حقوق ايثارگران در اين برهه از زمان در مجلس نهم مورد بررسي قرار گيرد. بهارستاننشينها پس از دريافت شكايتهايي از سوي خانواده ايثارگران و شهدا، تحقيق و تفحص از اين سازمان را دستور كار خود قرار دادند. در همين راستا؛ حدود 70 آزاده دوران دفاع مقدس، طي دو هفته گذشته، با تجمع مقابل مجلس شوراي اسلامي خواستار دريافت مطالبات دوران اسارت خود شدند.
نمايندگان تهديد شدند
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پيش از پيگيريهاي قانوني براي احقاق حقوق ايثارگران، جلسات مشتركي با مسئولان بنیاد شهيد برگزار كردند تا در فضايي دوستانه وظايف آنها را گوشزد كنند تا به مسير احترام به جامعه بازگردند.
حتي اعضاي فراكسيون ايثارگران مجلس بارها از مسئولان اين بنیاد خواستند براي تنظيم بودجه و تخصيص اعتبار در مجلس حضور پيدا كنند. به گفته منبع آگاه، مسئولان بنیاد شهيد كه ادعاي مشكلات مالي داشتند، براي دريافت بودجه سال 92 تمايلي به حضور در فراكسيون ايثارگران نداشتند.
بعد از آنكه نمايندگان به بينتيجه بودن جلسات پيبردند، در صحن علني به رئيسجمهور در خصوص عملكرد بنیاد تذكرهاي بسياري دادند كه در نهايت نمايندگان ناچار شدند براي احقاق حقوق ايثارگران كه حق بزرگي بر گردن نظام، انقلاب و مردم دارند، از سه راه قانوني وارد شوند. در گام اول 90 نفر ازنمايندگان، طرح تحقيق و تفحص از بنیاد شهيد را تقديم هيات رئيسه مجلس كردند و طبق روند قانوني ضرورت بررسي طرح اين تفحص به كميسيون اجتماعي ارجاع داده شد. وي به خبرنگار قانون گفت: متاسفانه مسئولان بنیاد شهيد، نمايندگان را تهديد و تلاش كردند موافقت كميسيون اجتماعي را جلب كنند و تحقيق و تفحص را به عقب بيندازند.
وي ادامه داد: در جريان بررسي طرح تحقيق و تفحص از بنیاد شهيد در كميسيون اجتماعي، مسئولان بنیاد براي بستن اين پرونده در كميسيون مربوطه، به برخي نمايندگان پيشنهاد چندين پست معاونت براي خود و خانوادههايشان در بنیاد شهيد را مطرح كردند. در اين ميان نمايندگان ديگري بودند كه با پافشاري بر تحقيق و تفحص از بنیاد شهيد، تهديد شدند.
خانم بهمني يكي از نمايندگاني بود كه در پيامكي تهديد شد هنگام عبور از خيابان مراقب باشد و در پيامك ديگري تهديد شد اعتبارنامهاش در دوره بعدي مجلس، تاييد نخواهد شد ضمن اينكه امير خجسته را نيز تهديد كردند كه مراقب ماشين خود باشد.
وی همچنين به خبرنگار قانون گفت: از 90 نماينده، 8 وكيل مجلس در جريان تهديدها و مصلحتانديشي امضاي خود را پس گرفتند كه بعد از بررسيهاي صورت گرفته مشخص شد امضا يكي از نمايندگان جعل شده بود. طبق ماده 214آييننامه داخلي مجلس، هرگاه نمايندهاي تحقيق و تفحص در هر يك از امور كشور را لازم بداند تقاضاى خود را بهصورت كتبي به هيأت رئيسه مجلس تسليم كرده و هيأترئيسه ظرف 48 ساعت آن را به كميسيون تخصصى ذىربط برای رسيدگى ارجاع مىكند وكميسيون موظف است با نگاهي به تحقيق و تفحصهاي مجالس ديگر كه تنها به ارائه گزارشي ختم ميشد، نتواند سرنوشت ديگري براي تفحص از بنیاد شهيد و ايثارگران در نظر بگيرد، با اين حال امير خجسته، رئيس كميسيون شوراها و رئيس كميته تحقيق و تفحص از بنياد شهيد و ايثارگران، در گفتوگو با خبرنگار قانون، تاكيد كرد: با توجه به اسنادي كه در دست داريم، اين تفحص قابل مقايسه با تفحصهاي ديگر نيست و بعد از تكميل پرونده، با ارسال به قوه قضاييه، پيگيري نمايندگان نتيجه بخش خواهد بود.
ورود كميسيون اصل 90 به پرونده بنياد شهيد
نمايندگان معترض به عملكرد بنیاد شهيد و ايثارگران كه با استفاده از بازوي نظارتي مجلس به پرونده بنیاد ورود پيدا كردند، براي اينكه زودتر به نتيجه برسند، به كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي نيز شكايت كردند.
بعد از پيگيريهاي وكلاي مردم، اولين جلسه كميسيون اصل90 با دستور رسيدگي به اين پرونده تشكيل شد. در آن جلسه اكثر نمايندگان شاكي از جمله خجسته، گروسی، صادق ضرغامی، افضلی فر، جعفرزاده، رحمان دوست، حقیقت پور و خانم بهمنی و مسئولان بنياد شهيد از جمله زريبافان حضور پيدا كردند.
نمايندگان كه به سوء مديريت و ضعف مديريت در بنیاد شهيد معترض بودند، به گفته منبع آگاه مطرح كردند كه در بنیاد شهيد از افرادي در پستهاي مديريتي بهره گرفته شد كه از دغدغه جامعه هدف بياطلاع هستند و عمدتا سابقه ايثارگري ندارند. در اين جلسات به همكاري نکردن بنیاد با مجلس براي كسب بودجه، پرداخت نكردن حقوق كارمندان بنياد و پايمال شدن حقوق ايثارگران اشاره شد.
همچنين تاكيد شد بسياري از جانبازان مشكلات فراواني براي تامين دارو و درمان دارند و اكثرا در غربت به شهادت ميرسند. منبع آگاه «قانون» به چند نمونه اين گونه شهادتها اشاره كرد و گفت: سيد عبدا... شريف جانباز شيمیايي، به دليل نبود مراقبتهاي لازم در بيمارستان خاتمالانبيا و انتقال به بيمارستاني ديگر به شهادت رسيد، شهيد پارياب در بيخبري و بيتوجهي شهيد شد.
البته بايد يادآوري كنم هيچكدام از ايثارگران و جانبازان به دنبال پست و مقام و حقوق مازاد نيستند تنها ميخواهند مورد اكرام قرار گيرند، اين تنها درخواستشان است كه متاسفانه بنیاد شهيد آن را دريغ كرده و شاهد برخوردهايي با جانبازان شيميايي بوديم و هستيم. حيدرينوري به دليل رفتار بد مسئولان، اعتراض كرد همين باعث قطع حقوقاش شد كه در نهايت دست به خودكشي زد.
استفاده از ماده 236 براي اولين بار
به گزارش «قانون» اقدام سوم نمايندگان مجلس در زمينه رسيدگي به عملكرد ضعيف مديريت بنیاد شهيد و ايثارگران، اشاره كرد و گفت: بهارستاننشينها براي اولين بار با استناد به ماده 236 آييننامه داخلي مجلس، براي تسريع در رسيدگي به پرونده بنیاد شهيد، پرونده مذكور را مستقيم به قوه قضاييه ارسال كردند.
اين اقدام نمايندگان به تازگي صورت گرفته بر همين اساس هنوز نتيجه اين كار اعلام نشده است. البته خواست مردم و افكار عمومي بر پيگيري قاطع نمايندگان براي احقاق حقوق ايثارگران است ضمن اينكه انتشار نام نمايندگان منصرف يا مخالف تفحص نيز از ديگر توقعات مردم از مجلس شوراي اسلامي است.
در ماده 236 آييننامه داخلي مجلس آمده است كه هرگاه حداقل 10 نفر از نمايندگان يا هركدام از كميسيونها، رعايت نکردن شئونات و نقض يا استنكاف از اجراي قانون يا اجراي ناقص قانون توسط رئيس جمهور و يا وزير يا مسئولان دستگاههاي زيرمجموعه آنان را اعلام كند، موضوع بلافاصله از طريق هيأت رئيسه برای رسيدگي به كميسيون ذيربط ارجاع ميشود.
كميسيون حداكثر ظرف 10 روز موضوع را رسيدگي و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صريح، گزارش خود را از طريق هيأترئيسه به مجلس ارائه ميدهد. اين ماده در تبصره يك تاكيد دارد چنانچه نظر مجلس بر تأييد گزارش باشد موضوع برای رسيدگي به قوهقضایيه و ساير مراجع ذيصلاح ارسال ميشود تا خارج از نوبت و بدون تشريفات دادرسي رسيدگي شود. همچنين در تبصره دو ماده مذكور آمده است درصورتي كه مجلس در مورد رئيسجمهور يا هريك از وزيران سه نوبت رأي به وارد بودن گزارش بدهد طرح استيضاح درصورت رعايت مفاد اصل هشتاد و نهم(89) قانون اساسي در دستوركار مجلس قرار خواهد گرفت.
فروش املاك بنیاد
«قانون» در ادامه به تخلفات مسئولان بنياد اشاره كرد و گفت: آنها دست به فروش املاك بنياد زدند، يكي از اين املاك، تنها مركز درماني ويژه جانبازان در خيابان آفريقاي تهران بود كه فروخته شده و حتي كاربري آن تغيير كرد. وي با بيان اينكه دخالت مسئولان بنياد در امور اقتصاد افزايش يافته است، گفت: بنياد بنگاههاي اقتصادي از جمله بانك دي، سازمان اقتصادي كوثر و سازمان سياحتي كوثر دارد، سازمان كوثر در اصفهان هتلي به ارزش 17 ميليارد داشت كه بعد از بازسازي با بودجهاي بالغ بر 2 ميليارد، تنها 3 ميليارد فروخته شد. همچنين مسئولان بنياد اصرار دارند فردي كه هيچ سابقهاي ندارد و با وجود رد بانك مركزي، در هيات مديره بانك دي جا بزند كه اخبار تاييد شدهاي وجود دارد كه اين فرد در فروش املاك بنياد دخالت مستقيم دارد.
لازم به ذكر است كه راي گيري نهايي تحقيق و تفحص از بنياد شهيد اين هفته در صحن علني مجلس بررسي مي شود.
روزنامه قانون
Saturday, May 25, 2013
بنیاد شهید نمایندگان مجلس را تهدید کرده است
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment