54 استاد اقتصاد دانشگاه هاي سراسر كشور در نامه يي به دكتر روستا آزاد، رييس دانشگاه شريف نسبت به انحلال دانشكده مديريت و اقتصاد آن دانشگاه اعتراض كردند.
به گزارش «اعتماد»، اين نامه در تاريخ 20 ارديبهشت ماه در حالي منتشر شده كه روز سه شنبه دكتر روستا آزاد از عدم انحلال اين دانشكده سخن گفته بود اما به نظر مي آيد كه روند اين انحلال جدي شده است كه اين استادان نسبت به آن معترض بوده اند.
دانشكده مديريت و اقتصاد دانشكده صنعتي شريف در اواخر دهه 70 تاسيس شد و هدف آن تربيت و آموزش دانشجويان اقتصاد در سطح كارشناسي ارشد است. اين دانشكده يك بار در سال 1390 در معرض انحلال قرار گرفت كه با پادرمياني اساتيد دانشگاه وزارت علوم از انحلال آن منصرف شدند. اما امسال وزارت علوم از ابتدا در جذب دانشجوي كارشناسي ارشد براي سال تحصيلي 93- 92، اسم دانشكده مديريت و اقتصاد دانشگاه صنعتي شريف را در ميان دانشكده هايي كه مي توانند دانشجو جذب كنند نياورده است.
متن نامه 54 استاد اقتصاد دانشگاه ها به دكتر روستا آزاد به اين شرح است:
جناب آقاي دكتر روستا آزاد
رييس محترم دانشگاه صنعتي شريف
بنا بر خبر درج در برخي از جرايد و رسانه هاي عمومي دانشكده مديريت و اقتصاد دانشگاه صنعتي شريف به دلايل يا عللي كه به روشني و صراحت اعلام نشده، در معرض انحلال قرار گرفته است. چنين تصميم هاي شتاب زده و فاقد پشتوانه انديشگي و سياستگذاري منطقي بسيار خسارت بار و پرهزينه است. شكل گيري يك انديشه، مكتب فكري، يا حلقه انديشگي خلاق بسيار زمانبر و جانكاه است. چه هزينه هاي سنگيني كه صرف شده و نمي شود، چه عمرهاي شيريني كه فرسوده نمي شود و چه جان هاي شيفته يي كه در كار نمي شوند تا يك نهاد فكري ماندگار شكل بگيرد. چگونه مي توان يك باره، بي مطالعه، بدون پيش آگاهي و بدون گفت وگو با آناني كه براي راه اندازي و پويايي يك نهاد علمي عمرها نهاده اند و بدون نظرخواهي از خيل جواناني كه به اميد بهره گيري از اين نهاد علمي و آموزشي براي زندگي و آينده خود برنامه ريزي كرده اند، آن را به يك باره از فعاليت انداخت يا منحل كرد؟
بدون شكل گيري حلقه ها و مكاتب فكري متعدد، انتظار هيچ پويايي در هيچ دانشي را نمي توان داشت. عجيب است، وزارت علوم كه همه دانشگاه ها را براي برگزاري كرسي هاي نظريه پردازي بسيج كرده است و چه هزينه ها كه در اين راه نكرده است، چگونه است كه يك دانشكده با بيش از يك دهه سابقه را كه سرمايه ارزشمند علمي و فرهنگي جامعه محسوب مي شود، بدون دلايل متقن تعطيل مي كند. حال آنكه تجربه روشن و قابل اتكاي جهاني حاكي از وجود رشته هاي اقتصاد و مديريت درغالب دانشگاه هاي صنعتي معتبر در كشورهاي مختلف است. به نظر مي رسد آنان كه در اين ديار كمر به نابودي دانش آكادميك و خلاقيت فكري بسته اند، پس از حملات غيرمنطقي و تضعيف حلقه فكري اقتصاددانان در دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي كه يكي از قطب هاي مهم علمي توليد فكر بومي براي توسعه ايران بوده است، اكنون كمر به انهدام قطب فكري تاثيرگذار ديگري بسته اند: غافل از آنكه توسعه علمي جز با حضور موثر نحله هاي فكري متعدد در يك رشته علمي و جز با حضور انديشمندان منتقد و جز با چالش هاي جدي فكري كه از برخورد انديشگي اين نحله هاي فكري پديدار مي شود رخ نخواهد داد.
ضرورت مهم و اجتناب ناپذير شكل گيري و بسط و تعميق انديشه توسعه همه جانبه ملي، پذيرش اصل رقابت و ارائه رويكرد هاي متعدد و متنوع نظري درعلوم اجتماعي با قدرت توضيح دهي و تبيين علمي معتبر است. ساحت علوم انساني، عرصه رقابت ميان رويكردهاي فكري رقيب است. ما، همان طور كه با سيطره يك رويكرد فكري خاص بر فضاي آموزش و پژوهش علم اقتصاد به شدت مخالفيم و آن را ناقض فضاي رقابتي در عرضه انديشه ورزي مي دانيم، با برخورد غيرمنطقي و خسارت بار مبتني بر حذف و انحلال رشته ها و گرايش ها با انگيزه ها و اهداف مغاير با اصول فعاليت علمي دانشگاهي نيز مخالفيم و آن را انديشه سوز و معرفت ستيز مي دانيم. بوستان علم و دانش، با وجود گل هاي مختلف و متنوع، رنگين تر و زيباتر و فعال تر و سودمندتر است. ما امضا كنندگان اين نامه به طور جد از همه كساني كه نقشي و تلاشي براي توقف فعاليت دانشكده مديريت و اقتصاد دانشگاه صنعتي شريف داشته اند و از همه كساني كه مي توانند مانع اجراي اين تصميم غلط، نهادسوز و انديشه ستيز شوند صميمانه مي خواهيم كه براي توقف اين تصميم اقدامي جدي به عمل آورند.
فردا كه پيشگاه حقيقت شود پديد
شرمنده رهروي كه عمل بر مجاز كرد
No comments:
Post a Comment