Wednesday, March 28, 2012

یک نهاد مدافع حقوق بشر، پرس تی‌وی را متهم به نقض حقوق بازداشت‌‌شدگان خوزستان کرد

یک سازمان مدافع حقوق بشر گفته پرس تی وی، شبکه انگلیسی زبان متعلق به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران حقوق بازداشت شدگان در خوزستان را نقض کرده است.

به نوشته بی بی سی، سازمان "عدالت برای ایران" در گزارشی که روز چهارشنبه، ۲۸ مارس (۹ فروردین) منتشر کرده، می گوید که با وجود اینکه هنوز هیچ پرونده قضایی برای بازداشت شدگان اخیر در خوزستان تشکیل نشده، شبکه پرس تی وی آنها را به عنوان "تروریست" معرفی کرده است.

پرس تی وی دو هفته پیش در گزارشی با عنوان "گروههای تروریستی الاهواز در خوزستان" فیلم مصاحبه هایی با بازداشت شدگان خوزستان را منتشر کرد.

حدود دو ماه پیش، بیش از ۶۰ نفر در شهرهای مختلف استان خوزستان بازداشت شدند که گفته شد دو نفر از آنان در زندان جان خود را از دست دادند.

بنا بر گزارش ها دیوارنویسی و دعوت از مردم برای تحریم انتخابات مجلس نهم از دلایل اصلی این بازداشت ها بوده است.

سازمان عدالت برای ایران در گزارش خود نوشته در حالیکه از وضعیت و محل نگهداری بسیاری از این زندانیان اطلاعی در دست نیست و بازداشت شدگان از حق تماس با خانواده هایشان و داشتن وکیل محروم هستند، مشخص نیست که خبرنگاران پرس تی وی چگونه توانسته اند به آنها دسترسی پیدا کنند و این گزارش تحت چه شرایطی تهیه شده است.

به گفته سازمان عدالت برای ایران، طبق قانون این کشور چون بازداشت شدگان جرم شان در داداگاه ثابت و حکم شان قطعی نشده، نشان دادن چهره و بردن نام آنها "ممنوع و به عنوان افترا، قابل تعقیب است".

این سازمان پخش تصاویر بازداشت شدگان توسط پرس تی وی را قبل از اینکه "هنوز پرونده ای برایشان در مراجع قضایی تشکیل" شده باشد، "نقض حقوق بازداشت شدگان خوزستان" از سوی این شبکه خوانده است.

بنا بر گزارش ها محمد کعبی ۳۵ ساله و ناصر آلبوشوکه، ۱۹ ساله که در میان بازداشت شدگان بودند، در زندان جان باختند.

چندی پیش سعید دبات، از اعضای خانواده محمد کعبی به بی‌بی‌سی فارسی گفت که هنوز تعداد زیادی از اعضای خانواده‌اش در زندان هستند.

احمد دبات، برادر سعید دبات از جمله این بازداشت شدگان است که در گزارش پرس تی وی به انفجار لوله نفت و تیراندازی به خانه های مردم و ماموران نیروی انتظامی "اعتراف" می کند، سجاد بیت عبدالله از دیگر اعضای خانواده آقای دبات نیز در این گزارش تلویزیونی به نقش خود در عملیات مسلحانه "اعتراف" می کند.

شادی صدر، مدیر سازمان عدالت برای ایرانیان در گفت و گویی با بی بی سی فارسی گفت که با توجه به "تغییر چهره بازداشت شدگان نسبت به پیش از بازداشت و مشهود بودن شکستی اعضای صورت آنها در این گزارش تلویزیونی، این سئوال به وجود می آید که ممکن است این اعترافات تحت شکنجه گرفته شده باشد."

پیش از این و با شکایت مازیار بهاری، روزنامه نگار ایرانی که پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ زندانی شد، از پرس تی وی، این شبکه محکوم به پرداخت جریمه شد.

آقای بهاری به دلیل پخش "اعترافاتش" که به گفته او تحت فشار گرفته شده بود، پس از آزادی و بازگشت به بریتانیا، از پرس تی وی به دلیل فرستادن خبرنگاری به زندان اوین برای "مصاحبه" با او و پخش آن از این شبکه شکایت کرد.

حدود دو ماه پیش پس از آنکه پرس تی وی جریمه نقدی ای که برایش تعیین شده بود را نپرداخت، از روی شبکه ماهواره ای اسکای حذف و پخش آن در داخل بریتانیا ممنوع شد.

آفکام، هاد ناظر بر رسانه ها در بریتانیا، در بیانیه ای که به منظور اعلام خبر لغو پروانه پخش پرس تی وی منتشر کرد، گفت بود که این نهاد به این نتیجه رسیده است که تصمیم گیری در مورد برنامه های پرس تی وی و نظارت بر این برنامه ها در ایران انجام می گرفته و دفتر پرس تی وی در لندن که پروانه کارش را از بریتانیا دریافت کرده بر آنچه از این شبکه پخش می شود، کنترل نداشته است.

با این حال دفتر این شبکه همچنان به فعالیت خود در لندن ادامه می دهد و برنامه های آن از طریق ماهواره های دیگر قابل دسترس است.

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment