Saturday, March 24, 2012

مالزی واردات نفت از ایران را متوقف خواهد کرد

رسانه‌های دولتی مالزی گزارش دادند که این کشور از ماه آوریل میلادی واردات نفت خام از ایران را متوقف خواهد کرد. پیش از این سریلانکا اعلام کرده بود که از ایران نفت خام وارد نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روز جمعه (۲۳ مارس / ۴ فروردین) برخی منابع در شرکت نفتی "پتروناس" مالزی ‌گفتند که واردات نفت خام از ایران در ماه آوریل متوقف خواهد شد. این تاریخ دوماه پیش از شروع تحریم‌ واردات نفت خام توسط اتحادیه اروپا است.

به گفته‌ی نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی، حجم نفت وارداتی این کشور از ایران اندک است. تخمین زده می‌شود که مالزی روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کند. به نظر می‌رسد این کشور تصمیم گرفته است با فشارهای اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا برای متوقف کردن برنامه‌ی مناقشه‌برانگیز هسته‌ای ایران همراهی کند.

پیش‌تر سریلانکا، یکی دیگر از کشور آسیای شرقی، اعلام کرده بود که قصد دارد واردات نفت خود از ایران را متوقف کند. به نظر می‌رسد عراق برای صادرات "مقادیر قابل توجهی" نفت به این کشور اعلام آمادگی کرده است.

ایران حدود ۹۲ درصد از نفت مورد نیاز سریلانکا را تأمین می‌کند. خبرگزاری فرانسه به نقل از مقام‌های وزارت نفت این کشور نوشته که سریلانکا از ۲۹ مارس (۱۰ فروردین ۱۳۹۱) واردات نفت از ایران را متوقف خواهد کرد.

این تصمیم در پی اعلام ضرب‌الاجل ایالات متحده‌ی آمریکا، که در تاریخ ۸ تیرماه به پایان می‌رسد، اتخاذ شده است. کشورهایی که پس از این تاریخ همچنان به معاملات نفتی خود با جمهوری اسلامی ادامه دهند، مشمول جریمه‌های آمریکا خواهند شد.

کاهش صادرات نفت ایران در ماه مارس

روز جمعه (۲۳ مارس / ۴ فروردین) گزارش‌هایی مبنی بر کاهش صادرات نفت ایران منتشر شد. به گزارش خبرگزاری رویترز بر اساس برآورد شرکت مشاور صنعتی "پترولوجستیکز" و یک شرکت بزرگ نفتی اروپایی، صادرات نفت خام ایران در ماه مارس میلادی روزانه ۳۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. این میزان کاهش، ۱۴درصد از کل صادرات نفت خام ایران را تشکیل می‌دهد.

به گفته‌ی شرکت مشاوره‌ی صنعتی‌ "پترولوجستیکز" که مقر آن در ژنو است، این احتمال وجود دارد که حجم صادرات نفت خام ایران در ماه مارس، از روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه به ۱ میلیون و ۹۰۰هزار بشکه کاهش یابد.

پترولوجستیکز یکی از شرکت‌هایی است که با بررسی محموله‌های نفتی در مورد میزان صادرات نفت توسط کشورهای مختلف گمانه‌زنی می‌کند. ایران همچون بسیاری از صادرکنندگان بزرگ نفت از اعلام شفاف میزان صادرات حقیقی خود خودداری می‌کند.

یک منبع خبری در یک شرکت نفتی که همچنان با ایران فعالیت می‌کند به خبرگزاری رویترز گفته است که بر اساس شواهد و مدارک دلیل عمده این کاهش ۳۰۰ هزار بشکه‌ای، توقف یا کاهش خرید نفت ایران توسط شرکت‌های اروپایی است.

با وجود این یک مقام رسمی شرکت نفت ایران روز جمعه در پاسخ به خبرگزاری رویترز در مورد کاهش صادرات نفت ایران، با اشاره به سخنان پیشین رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، گفت که صادرات نفت خام نسبت به سال گذشته تغییر نداشته است.

دویچه وله

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment