Tuesday, April 2, 2013

زندانیان سیاسی را فراموش نمی کنیم، عبدالله مومنی، ابوالفضل قدیانی، علیرضا رجایی، امین چالاکی، مهدی تاجیک

عبدالله مومنی
 
فعال مدنی- سیاسی، سخنگوی سازمان دانش آموختگان (ادوار تحکیم وحدت)، زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر است.
 
او دارای تحصیلات فوق لیسانس در رشته جامعه‌شناسی است.
 
او به خاطر فعالیتهای حقوق بشری اش چند بار به زندان رفته است. از جمله در ۱۸ تیر سال ۱۳۸۶ پس از حمله مسلحانه نیروهای امنیتی به دفترسازمان دانش آموختگان بازداشت شد و وقتی که آزاد شد بسیار لاغر و ضعیف شده بود، او ۱۴ کیلو وزن کم کرده بود و به شدت بیمار بود. خود وی تا کنون درباره علت این بیماری در زندان در مجامع رسمی سکوت کرده است. به تعبیر یکی از فعالین سرشناس سیاسی او "رکورد دار اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران است" و در عین حال یکی از قربانیان نقض حقوق بشر. می‌توان گفت او اکنون از مرحله فعال دانشجویی عبور کرده و به یک فعال سیاسی سرشناس با دغدغه‌های حقوق بشری تبدیل شده است.
 
در تیر ماه ۱۳۸۶ که وی بازداشت شده بود، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، منزل آنها را به شدت بازرسی و تفتیش کردند و ۴ کارتن از وسایل شخصی او از جمله کیس کامپیوترش را با خود بردند.
 
عبدالله مومنی شب ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ساختمان ستاد شهروند آزاد در میدان ونک تهران که ریاست ستاد شهروند آزاد (حامیان کروبی) را بر عهده داشت بازداشت شد.او و سازمان ادوار تحکیم در این انتخابات از حامیان کاندیداتوری مهدی کروبی بودند . مومنی معتقد بود" رای به کروبی رای به دموکراسی و حقوق بشر است."
 
عبدالله مومنی به تحمل 4 سال و 11 ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
 
ابوالفضل قدیانی
 
از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و از زندانیان سیاسی و شکنجه شدگان دوران پهلوی و همچنین از زندانیان سیاسی پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران (۱۳۸۸) است.
 
او ۴ سال در زندان های ساواک شکنجه و زندانی شده بود و پس از اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم در دادگاهی که در شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی برایش تشکیل شد، شرکت نکرد و آن را غیر قانونی خواند. وی با ۶۶ سال سن بعنوان مسن ترین زندانی پس از انتخابات نام برده می‌شود. اتهامات وی توهین به رهبری و احمدی نژاد ذکر شد و برای اتهام اول به یکسال زندان و برای اتهام دوم سه سال زندان محکوم گردید.
 
ابوالفضل قدیانی چهارشنبه پانزدهم شهریور ۹۱ به اجرای احکام دادسرای مقدسی مستقر در زندان اوین احضار شد تا حکم ۴۰ ضربه شلاق تعزیری او اجرا شود. ابوالفضل قدیانی به دلیل نگارش متنی خطاب به ملت ایران و به اتهام تبلیغ علیه نظام از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به تحمل یکسال حبس محکوم شده بود که شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی بابایی این حکم به ۲ سال حبس و ۴۰ ضربه شلاق تغییر کرد. شعبه اجرای احکام درحالی درصدد اجرای حکم شلاق این زندانی سیاسی برآمده بود که اساسا حکم تجدیدنظر به وی ابلاغ نشده است.
 
حکم یک سال حبس ابوالفضل قدیانی زندانی ۶۷ ساله سیاسی آذرماه سال ۹۰ به پایان رسیده است و پس از آن ۴ پرونده که با ۶ سال حکم زندان برای او گشوده شده و در جدیدترین پرونده وی که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب مفتوح است این زندانی سیاسی حاضر به شرکت نشد و اساس دادگاه های انقلاب را به لحاظ قانونی و به دلیل عدم رعایت تشریفات قانونی چون حضور هیات منصفه و عدم تعریف جرم سیاسی غیر قانونی دانسته و به رسمیت نمی شناسد.
 
علیرضا رجایی
 
از فعالان سیاسی ملی-مذهبی ایران، زندانی سیاسی و مدیر انتشارات گام نو است. او مدیر گروه سیاسی هیئت تحریریه روزنامه‌های جامعه، توس و نشاط بود. وی در انتخابات مجلس ششم ۱۳۷۸ کاندیدای ائتلاف نیروهای ملی-مذهبی در تهران بود و بر اساس نتایج انتخابات در ردهٔ بیست‌وهشتم قرار گرفته و به مجلس راه یافت، اما پس از بازشماری آراء توسط شورای نگهبان وی از فهرست نامزدهای منتخب خارج شده و جای خود را به غلامعلی حداد عادل داد.
 
او دارای تحصیلات دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران است.
 
وی در سال ۱۳۸۸ و اردیبهشت ۱۳۹۰ به اتهام ارتکاب جرایم امنیتی از سوی مامورین امنیتی بازداشت شد.
 
علیرضا رجایی طبق حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی حداد، به اتهام عضویت در ائتلاف نیروهای ملی مذهبی و اقدام علیه امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی و نیز فعالیت تبلیغی علیه نظام، به ۴ سال حبس و ۵ سال محرومیت از تمامی حقوق اجتماعی و حق عضویت در تشکل‌های سیاسی و نهادهای مدنی، محکوم شد.
 
امین چالاکی 
 
امین چالاکی، مسئول اجرایی ستاد میرحسین موسوی در شهر ساوه بود.
 
چالاکی در ۲۷ دی ۱۳۸۸ در ساوه به همراه همسر و دختر خردسال ۴ ساله‌اش بازداشت شد. وی پس از بازجویی در اداره اطلاعات شهر اراک و سپس انتقال به تهران، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
 
در اداره اطلاعات اراک، از کودک ۴ ساله این خانواده، "مانا چالاکی" نیز بازجویی به عمل آمد و به این ترتیب سن بازداشت و بازجویی در جنبش سبز به ۴ سالگی کاهش یافت.
 
در آن بازجویی از مانا پرسیده می‌شود که آیا پدرت روز عاشورا چیزی آتش زد؟ که این کودک در پاسخ می‌گوید "نه، آتش زدن کار احمدی‌نژادیا بود!" پاسخی که عصبانیت بازجو و پرخاش به پدر و مادر او را در پی داشته است.
 
چالاکی پس از بازداشت، در دادگاه قاضی صلواتی به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد و پس از احضارهای گسترده‌ای که در پی آزادی‌های عید فطر صورت گرفت، در شهریور ماه سال گذشته به زندان اوین رفت.
 
مهدی تاجیک 
 
 
مهدی تاجیک در اردیبهشت سال ١٣٨٩ با حکم قاضی پیرعباس به ٢٧ ماه حبس تعزیری و ٣٠ سال محرومیت از هرگونه فعالیت سیاسی و خبری محکوم شد.
 
مهدی تاجیک دانش آموخته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در حالی امروز خود را به زندان اوین معرفی کرد که پیش از این چندین بار برای اجرای حکم فراخوانده شده بود.
 
این فعال سابق دانشجویی دو بار در سال های  ١٣٨٤ و ١٣٨۵ بازداشت شد. وی سال بعد در دادگاه بدوی به دلیل انتشار مطالبی در نشریه دانشجویی به اتهام اهانت به رهبری به ٢ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد که در دادگاه تجدید نظر این حکم به جریمه نقدی کاهش یافت.
 
مهدی تاجیک بار دیگر در دی ماه سال ١٣٨٨، پس از وقایع عاشورا، بازداشت و به بند ٣۵٠ زندان اوین منتقل شد.
 
در اردیبهشت سال ١٣٨٩ تاجیک به اتهام اجتماع و تبانی عليه امنيت ملی به دو سال حبس تعزيری، به اتهام فعاليت تبليغی عليه نظام به نود و يک روز حبس تعزيری و همچنين به جهت توهين به رياست جمهوری به يک ميليون ريال جريمه نقدی محکوم شد.
 
قاضی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب در ادامه حکم صادره، مهدی تاجیک را به مدت ٣٠ سال از حرفه خبرنگاری، تالیف، مصاحبه، مقاله نویسی و حتی تحلیل سیاسی محروم نمود. عضویت، هواداری و همچنین فعالیت موثر در احزاب و گروه های سیاسی و به طور کل ورود در مسائل نظری سیاسی از مصادیق این ممنوعیت عنوان شده است.
 
وی در روز سه شنبه ۲۴ بهمن سال ۹۱، برای گذراندن حکم ٢٧ ماه حبس تعزیری به زندان اوین رفت.
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

No comments:

Post a Comment