Wednesday, October 31, 2012

اعتصاب غذای ۹ زندانی سیاسی زن در اوین در اعتراض به یورش گارد ویژه

 در پی یورش نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین به بند زندانیان زن سیاسی که با هتک حرمت و آزار آنها همراه بود، تعدادی زندانیان این بند دست به اعتصاب غذای دسته جمعی زده اند.

 
به گزارش کلمه، حمله کنندگان به بند بانوان که شامل حدود ۲۰زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین بودند با ورود به حریم خصوصی و شخصی زندانیان سیاسی باعث بر هم زدن نظم و سلب آسایش آنان شده و پس از یورش به بند سیاسی بانوان زندانیان را به شکل توهین آمیزی بازرسی بدنی کردند.
 
این اقدام با واکنش اعتراضی فائزه هاشمی که در حال حاضر نماینده و وکیل بند زندانیان و سایر زندانیان سیاسی زن است، مواجه شد.
 
براساس این گزارش، ماموران حفاظت سپس زندانیان سیاسی را به حیاط کوچک بند هدایت کرده و برای ساعتی همه زندانیان سیاسی را در فضای کوچک و نامناسب محبوس کرده و شروع به تفتیش وسایل شخصی آنان کردند که این حرکت با واکنش زندانیان زن روبرو شد.
 
زندانیان سیاسی نیز برای نشان دادن اعتراض خود به ماموران امنیتی و حفاظتی زندان اقدام به سر دادن شعار “یا حسین میر حسین”، “مرگ بر دیکتاتور”، “موسوی زنده باد کروبی پاینده باد” و سرودهای “ای ایران”، “یار دبستانی” و “نه خارم نه خاشاک” کردند.
 
این یورش  هم چنین با واکنش اعتراضی زندانیان از جمله اعتصاب غذای جمعی از این زنان سیاسی همراه شده است.
 
تا کنون ۹نفر از زندانیان سیاسی زن از جمله بهاره هدایت، نازنین دیهیمی، ژیلا بنی یعقوب، شیوا نظرآهاری، مهسا امرآبادی، حکیمه شکری، ژیلا کرم زاده مکوندی، نسیم سلطان بیگی و راحله زکایی در اعتراض به این اقدام ماموران حفاظت -اطلاعات زندان دست به اعتصاب غذا زدند.
 
زندانیان سیاسی زن خواستار عذرخواهی رسمی رییس زندان اوین و مسوولان اداره حفاظت این زندان و همچنین ارایه ضمانت هایی از سوی آنان مبنی بر عدم تکرار چنین رفتارهای شده اند.
 
به گفته تعدادی از زندانیان دردی زاده و سلامی از جمله مامورانی هستند که با شیوه های غیراخلاقی و توهین آمیز در هنگام تفتیش بدنی، اقدام به آزار بدنی زندانیان کرده اند.
 
بند بانوان زندان اوین تنها بندی است که زندانیان زن در آن نگهداری می شوند و اتهام این زندانیان، سیاسی است.
 
گفته می شود پس از شروع به کار علی اشرف رشیدی به عنوان رییس زندان اوین فشارها به زندانیان سیاسی افزایش یافته است. این فشارها طی هفته های گذشته با سخت گیری برای اعزام و درمان زندانیان سیاسی، بازرسی های بدنی در هنگام خروج و ورود و اجازه دخالت ماموران امنیتی در امور زندان تشدید و این امر سبب نارضایتی و نگرانی زندانیان سیاسی شده است.

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران: معاینه فنی اتوبوس دانش آموزان بروجنی دقیق انجام نشده بود

 رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران گفت: حادثه واژگونی اتوبوس راهیان نور دانش آموزان بروجنی درحالی رخ داد که یک ماه بیشتر از معاینه فنی اتوبوس نگذشته بود و این نشان می‌دهد که معاینه فنی درست نبوده است.
 
مومنی با حضور در غرفه ایلنا در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات در رابطه با معاینه فنی خودرو‌ها و تاثیر آن برکاهش تصادفات گفت: کنترل معاینه فنی خودروها باید هم در تولید و هم پس از آن باشد و توسط کاربر طی دوره‌های مختلف صورت گیرد.
 
مومنی با تاکید براینکه فرایند معاینه فنی صرفا نباید در جهت کسب درآمد و سودآوری باشد‏، افزود: زیرا باید بدانند که این مساله با جان مردم ارتباط دارند و یک کوتاهی و قصور می‌تواند خسارت‌های جبران ناپذیری راوارد کند.
 
وی تصریح کرد: همین اتفاقی که به تازگی برای اتوبوس دانش آموزان رخ داد اتوبوس معاینه فنی داشت و یک ماه بیشتر از معاینه فنی نگذشته بود و این نشان می‌دهد که معاینه فنی درست نبوده است.
 
وی با تاکید براینکه در کل از روند ایمنی خودرو‌ها در کشور راضی نیستیم و از آن گلایه داریم، افزود: هر چند درطی دو سه سال گذشته ایمنی خودرو‌ها بالا رفته است و هم اکنون تمامی خودرو‌ها به‌ای بی‌اس مجهز هستند و اکثر آن‌ها ببه کیسه هوا تولید می‌شوند اما همگام با بقیه مولفه‌ها رشد نکرده‌اند.
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

معلم خصوصی مشایی به شش ماه حبس محکوم شد

آزاده اردکانی قزوینی رئیس سابق موزه ملی ایران که چندی قبل بازداشت شده بود پس از محاکمه از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به اتهام تحصیل مال نامشروع به 6 ماه حبس و پرداخت 50 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
 
بر اساس گزارش رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی، پرونده وی در خصوص اتهامات جاسوسی ، اختلاس توام با جعل و اخذ رشوه همچنان مفتوح است.
 
اردکانی به واسطه حمید بقایی تا مرز ریاست بر سازمان ملی جوانان پیش رفت اما به دلیل ادغام‌ها چنین اتفاقی نیافتاد.
 
وی با حکمي که از بقايي گرفت به رياست موزه ملي ايران منصوب گرديد حال آنکه تخصص او ميکروب‌شناسي بود و مدرک خود را از دانشگاه آزاد اسلامي گرفته بود. سردبيري سايت اطلاع‌رساني ميراث آريا و سايت خبرگزاري مناطق آزاد بنا و همچنين سردبيري نشريه پارسه در کارنامه اوست.
 
رئیس سابق موزه ملی ایران و معلم خصوصی مشایی و بقایی در  14 تیرماه 90 بازداشت شده بود.
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

۵١ هزار دانشجوی ایرانی متقاضی ارز در خارج از کشور

معاون امور دانشجویان داخل وزارت علوم با بیان اینکه ۵١ هزار دانشجوی ارز بگیر وجود دارد، گفت: از این تعداد پیش بینی می شود که ۵ هزار دانشجو به کشور باز گردد.
 

به گزارش مهر، مجتبی بذرافشان در همایش دانشگاههای غیردولتی غیرانتفاعی که در دانشگاه شیخ بهایی اصفهان در حال برگزاری است، اضافه کرد: در صورتی که این ۵ هزار دانشجو به کشور بازگردند باید ظرفیت سازی شود که از موسسات درخواست می کنیم در صورت توانایی در پذیرش این دانشجویان، ظرفیتهایشان را اعلام کنند.
 
وی گفت: در صورتی که دانشگاههای غیردولتی متقاضی پذیرش این دسته از دانشجویان باشند، بر اساس نامه های اداره کل دانشجویان داخل، این دانشجویان در دانشگاههای غیردولتی مشغول به تحصیل می شوند.
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

معاون آموزشی وزیر علوم: چهار دانشگاه صنعتی تهران تجمیع شوند

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد داده است که چهار دانشگاه صنعتی دولتی در تهران تجمیع شوند. 

 
به گزارش دانشجونیوز، حسین نادری منش گفته است که عقل حکم می کند چهار دانشگاه صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت و خواجه نصیر در تهران ادغام شوند: در حال حاضر در تهران نیز دارای چهار دانشگاه‌ صنعتی دولتی (شریف، امیر کبیر، علم و صنعت و خواجه نصیر) هستیم که عقل حکم می‌کند تمامی این دانشگاه‌ها یکجا جمع شود تا یک دانشگاه صنعتی بزرگ داشته باشیم که در این بحث می‌توان بحث بازسازی ساختاری حتی در دانشگاه‌های دولتی نیز انجام گیرد.
 
معاون آموزشی وزیر علوم که در اصفهان سخن می گفت از تجمیع دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران و ارتقای رتبه بین المللی این دانشگاه به عنوان نمونه ای موفق از ادغام دانشگاه ها سخن گفته است.
 
آقای نادری منش همچنین در مورد ظرفیت دانشگاه های کشور گفته است که برای هر یک داوطلب سه صندلی خالی وجود دارد. 
 
نادری منش در ادامه گفته است که نباید تنها یک سری مدرک به افراد دهیم تا آنها فقط طلبکار شوند بلکه ظرفیت آموزش عالی باید با مدیریت بهینه هدایت شود.
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

خامنه ای: ایجاد اختلاف تا قبل از انتخابات خیانت به کشور است

رهبر جمهوری اسلامی با هشدار به روسای قوای کشور گفته است که " از امروز تا روز انتخابات هرکس احساسات مردم را در جهت ایجاد اختلاف بکار گیرد قطعا به کشور خیانت کرده است."
 
علی خامنه ای اظهار داشت که "اختلافات بین مسئولان نباید به اختلاف در عمل و گریبانگیری و مچ‌گیری منتهی شود".
 
وی در ادامه گفت "من به مسئولان و روسای قوا هشدار می‌دهم، کار خودشان را بکنند. نامه‌نگاری‌ها مهم نیست اما مراقب باشند مسائل جزئی را مایه جنجال و خوراک تبلیغاتی رسانه‌های بیگانه نکنند."
 
اظهارات علی خامنه ای واکنشی به نامه نگاری های اخیر محمود احمدی نژاد و صادق لاریجانی است که یکدیگر را به تخطی از قانون اساسی متهم نمودند.
 
 

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

گزارش مهدی محمودیان از زندان رجایی شهر: پنج سال انتظار دسته جمعی برای مرگ

 مهدی محمودیان در گزارشی از زندان رجایی شهر به با اشاره به تعداد زندانیان محکوم به اعدام در این زندان که ۱۱۱۷ نفر است خاطرنشان می کند: مباحث حقوق بشری و اجتماعی اعدام و تاثیرات مثبت و منفی آن در جامعه و همانطور در میزان کاهش و افزایش جرم در یک جامعه را به یک وقت دیگر و متخصصان آن می سپارم. اما دردناک تر و غیر انسانی تر از خود اعدام ، سال ها چشم انتظاری و عذاب کسی است که زیر حکم اعدام قرار دارد.
 
به گزارش کلمه، این روزنامه نگار زندانی در بخشی از گزارش خود می نویسد: امروز دوم آبان ماه که این گزارش را می نویسم آمار افرادی که زیر حکم اعدام قرار دارند ۱۱۱۷ نفر است که در این میان ۷۳۴ نفر از آنان محکوم به قصاص بوده و باقی این تعداد یعنی ۳۸۳ نفر محکوم به اعدام، که ۱۴ نفر از این افراد با اتهاماتی سیاسی و امنیتی محکوم به اعدام شده اند. نزدیک به هزار نفر آمار زندانیانی است که به حبس ابد یا احکام بالای ۲۰ سال محکومند که بسیاری از این افراد نیز به اعدام محکوم شده بودند که تا قبل از شکستن حکمشان عذاب ها و شکنجه زیر حکم بودن را تجربه کرده اند.
 
محمودیان که در خصوص برخی مسائل پس از انتخالات از جمله وقایع بازداشتگاه کهریزک اطلاع رسانی کرد، ۲۵ شهریور ماه در منزل شخصی اش بازداشت و به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
 
به گزارش کلمه، متن کامل گزارش مهدی محمودیان درباره وضعیت زندانیان محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر، به شرح زیر است:

 
بعد از ۱۶ سال توانسته بود کودکی را در آغوش کشیده و او را نوازش کند. بعد از سال ها دست و پنجه نرم کردن با بیماری قلبی بالاخره به بیمارستان اعزام شده تا تحت جراحی قلب باز قرار گرفته است. برای عیادت به سلولش رفتم. منتظرم از سختی عمل جراحی و یا از عذاب ۳۰ روز بستری شدن در بیمارستان با دستبند و پابند بگوید، اما با لذتی وصف ناپذیر می گوید بعد از ۱۶ سال آنجا کودکی را در آغوش کشیدم. می گوید بعد از ۷ سال یک اتومبیل را از نزدیک دیده است و چقدر غمگین می گوید: خدا را شکر قبل از مرگم دوباره یک درخت را از نزدیک دیدم.
 
بیش از ۸ سال است که هر سه شنبه منتظر است تا برای اجرای حکم اعدام به “زیر هشت” فراخوانده شود. سالها پیش در خواب دیده است سه شنبه روزی به دار آویخته می شود با آنکه بیش از ۷ سال از تایید حکمش می گذرد همیشه با این کابوس زندگی کرده است. پس از سه سال حبس در زندان های عراق و اردن، نهم مرداد سال ۷۸ توسط سازمان ملل به ایران تحویل داده می شود و سپس به جرم هواپیما ربایی به اعدام محکوم می شود.
 
سال ۸۲ برای نخستین بار برای اجرای حکم به انفرادی برده می شود اما به دلایل نامعلومی اجرای حکمش به تعویق افتاده و تا به امروز با سنی بیش از ۶۰ سال نزدیک ۹ سال است که در انتظار مرگ و چوبه دار بسر می برد.
 
اعدام همیشه یکی از مسائل مناقشه آمیز حقوق بشر بوده است. بیش از ۱۶۰ کشور جهان مجازات اعدام را در قوانین خود ملغی کرده اند با این حال ایران و ۴۱ کشور دیگر جهان هنوز از مجازات اعدام در قوانین خود بهره می برند و متاسفانه ایران با توجه به نسبت جمعیتی خود با اختلاف زیادی در صدر کشورهای جهان قرار دارد.
 
آنچه که بیش از همه چیز حساسیت برانگیز است عدم رعایت دقیق آیین دادرسی عادلانه برای افرادی است که برایشان حکم اعدام صادر می شود. به خصوص افرادی که به اعدام های حکومتی از جمله اعدام های سیاسی، امنیتی، مواد مخدر یا امثالهم محکوم می شوند غالبا حتی از در اختیار داشتن وکلای اختیاری، حق دفاع آزادانه، مطالعه پرونده، دادگاه های عادلانه و … محروم هستند. در پرونده های مربوط به قصاص نیز میزان نفوذ شاکی و متهم در نوع و سرعت و اجرای حکم تاثیر زیادی دارد.
 
اینجا زندان رجایی شهر است!
 
با آنکه با ظرفیتی کمتر از هزار نفر ساخته شده است، نزدیک به ۵ هزار زندانی را در خود جای داده است. باور کردنی نیست اما حقیقت دارد. بیش از ۱۱۰۰ نفر در این زندان زیر حکم اعدام قرار دارند.
 
امروز دوم آبان ماه که این گزارش را می نویسم آمار افرادی که زیر حکم اعدام قرار دارند ۱۱۱۷ نفر است که در این میان ۷۳۴ نفر از آنان محکوم به قصاص بوده و باقی این تعداد یعنی ۳۸۳ نفر محکوم به اعدام، که ۱۴ نفر  از این افراد با اتهاماتی سیاسی و امنیتی محکوم به اعدام شده اند. نزدیک به هزار نفر آمار زندانیانی است که به حبس ابد یا احکام بالای ۲۰ سال محکومند که بسیاری از این افراد نیز به اعدام محکوم شده بودند که تا قبل از شکستن حکمشان عذاب ها و شکنجه زیر حکم بودن را تجربه کرده اند.
 
مباحث حقوق بشری و اجتماعی اعدام و تاثیرات مثبت و منفی آن در جامعه و همانطور در میزان کاهش و افزایش جرم در یک جامعه را به یک وقت دیگر و متخصصان آن می سپارم. اما دردناک تر و غیر انسانی تر از خود اعدام ، سال ها چشم انتظاری و عذاب کسی است که زیر حکم اعدام قرار دارد.
 
درباره محکومان به قصاص یک موضوع دیگر نیز بر این عذاب و انتظار می افزاید. کسانی که غالبا بر اثر یک نزاع یا یک لحظه عصبانیت مرتکب قتل شده به غیر از اینکه سال ها باید در انتظار مرگ باشند گاه و بیگاه برای اجرای حکمشان فراخوانده می شوند و طبق روال می بایست ۲۴ ساعت آخر را در انفرادی بگذرانند که به پای چوبه دار برده شده اما حکمشان به دلایلی به طور موقت لغو می شود و باید به سلول های خود بازگردند. این اتفاق دو، سه ، چهار حتی ده بار امکان دارد که تکرار شود. یکی از این افراد وقتی بیرون از زندان پیگیر کارهایش برای لغو حکم اعدام بودیم، وقتی برای چندمین بار حکم اعدامش به تعویق افتاده بود در یک تماس تلفنی گفت: ترا به خدا بگذارید اعدامم کنند. من یک بار مرتکب قتل شده ام اما ۱۳ بار برای اجرای حکم زیر طناب دار رفته ام. این مصداق بارز شکنجه است.
 
بنا بر یک آمار رسمی که توسط قوه قضاییه ارائه شده است، متوسط اجرایی شدن حکم اعدام ۵ سال است یعنی به طور میانگین هر محکومی ۵ سال تحت شکنجه قبل از اعدام قرار می گیرد البته بگذریم که محکومین زیادی بیش از اینها تحت این عذاب طاقت فرسا قرار گرفته و می گیرند و به جرات می توان گفت که این ۵ سال کف این انتظار است.
 
همه ی زندان ها برای جلب رضایت قصاص کمیته ای برای حل اختلاف دارند بلکه بتوان از خانواده ی شاکی رضایت گرفت اما این دفتر در زندان رجایی شهر یک سال است که به دستور رییس زندان تعطیل شده است.
 
اینجا زندان رجایی شهر است!
 
بیش از ۱۱۰۰ نفر منتظر برپا شدن چوبه های دار در مقابل چشمانشان هستند. ۱۱۰۰ نفر روز و شبشان را با کابوس مرگ به پایان می رسانند. آرزویشان کوچک است، می خواهند قبل از مرگ درخت را ببینند.

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

تایید حکم اعدام دو برادر زندانی سیاسی کُرد از سوی دیوان عالی کشور

 بر اساس گزارش ها، حکم اعدام دو زندانی سیاسی کُرد به نامهای علی و رزگار ( حبیب ) افشاری که پیشتر از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام محاربه صادر شده بود و با اعتراض آنها پرونده جهت تجدید نظر خواهی به دیوان عالی کشور ارسال شده بود، از سوی شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور تایید شده و ۲۹ مهرماه سال جاری از سوی دایره اجرای احکام زندان ارومیه این حکم به صورت رسمی به آنها ابلاغ شده است.
 
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، این دو زندانی سیاسی در طول مراحل دادگاهی در دادگاه انقلاب مهاباد و دیوان عالی کشور از داشتن وکیل تعیینی محروم بوده و تنها برای آنها از سوی دادگاه وکیل تسخیری تعیین شده بوده است و حتی با وجود پیگیرهای خانواده به دادگاه انقلاب مهاباد برای گرفتن وکیل تا زمان قطعی شدن حکم در دیوان عالی کشور نیز با درخواست آنها موافقت نشده است.
 
یک منبع محلی گفت که علاوه بر این برادر دو برادر دیگر این خانواده به نامهای ولی و سلطان افشاری همراه به آنها بازداشت شده بودند.
 
او در خصوص سابقه این چهار زندانی سیاسی گفت: "نیروهای امنیتی در شهر مهاباد روز ۱۸ آذر ماه ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۳۰ با محاصره منزل یک شهروند کُرد به نام جعفر(سلطان ) افشاری به این خانه یورش برده و درصدد بازداشت برادر وی به نام رزگار (حبیب) افشاری که پیشتر اعضای یکی از احزاب کُردی بوده، بر آمدند. نیروهای امنیتی که تمام کوچه‌های منتهی به این خانه را محاطره کرده بودند در جهت بازداشت این دو تن اقدام به تیراندازی مستقیم به سوی آنها کردند. نهایتا این دو شهروند کُرد با همکاری مشترک نیروهای سپاه پاسداران و ادراه اطلاعات بازداشت و به یکی از بازداشتگاهای امنیتی شهر مهاباد منتقل شدند."
 
وی افزود: "دو روز بعد ۲۰ آذر ماه نیروهای امنیتی شهر بوکان به منزل یکی دیگر از آشنایان این خانواده یورش برده و یک برادر دیگر این افراد به نام علی افشاری که وی نیز پیشتر از اعضای یکی از احزاب کُردی بوده، بازداشت شد. در جریان بازداشت علی افشاری وی مورد هدف تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی قرار گرفت و به شدت زخمی شد. متعاقب آن یک برادر دیگر این خانواده به نام ولی افشاری دو روز بعد به ستاد خبری اداره اطلاعات شهر مهاباد احضار و در آنجا بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی شهر مهاباد منتقل شد."
 
منبع فعال در زمینه حقوق بشر کردستان همچنین مدعی شد که این چهار برادر کُرد به مدت نزدیک به ۴ ماه در بازداشتگاههای امنیتی شهر مهاباد و ارومیه مورد بازجویی و شکنجه قرارگرفته و در این مدت نیز خانواده‌ این افراد موفق به دیدار یا کسب اطلاعی از این افراد نشده اند:"بعد از این مدت حبیب، جعفر و ولی افشاری به زندان مرکزی مهاباد و علی افشاری نیز به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. بعد از ۶ ماه ۳ برادر محبوس در زندان مهاباد به زندان مرکزی ارومیه و دوباره بعد از چند ماهه دیگه همه این افراد به زندان مهاباد منتقل شدند. پرونده‌ این افراد بعد از اتمام بازجویی و مراحل بازپرسی به اتهام محاربه و همکاری با احزاب کُرد از سوی دادستان کیفرخواست صادر به دادگاه انقلاب ارسال می‌شود. این افراد فاقد وکیل اختیاری بوده و تنها ۴ وکیل تسخیری مسئولیت دفاع از این افراد را به عهده گرفته‌اند وآنها نیز اعلام کرده‌اند قادر به دفاع از موکلشان نیستند."
 
این منبع در ادامه به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: "این افراد در تاریخ ۱۴ آذر ماه در دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اتهام محاربه و همکاری با احزاب کُرد دادگاهی شدند و آخرین جلسه دادگاه با حضور وکلای تسخیری برگزار شد. در تاریخ ۲۶ دی ماه سال گذشته در زندان مرکزی ارومیه به علی و رزگار ( حبیب ) افشاری اعلام شد که به اتهام محاربه و همکاری با احزاب کُردی به اعدام محکوم شده‌اند و جعفر(سلطان ) و ولی افشاری نیز از اتهام محاربه تبرئه و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۵ سال حبس محکوم شده‌اند."
 
او در پایان گفت: "علی افشاری به دلیل اصابت چندین گلوله در زمان بازداشت در وضعیت سلامتی بدی قرار دارد. دو هفته پیش نیز به دلیل شدت خونریزی در ناحیه روده به بیمارستان داخل شهر ارومیه منتقل شده و مورد عمل جراحی قرار گرفته و فوری به زندان ارومیه بازگرداننده شده است."

http://adf.ly/1587888/whostheadmin

مؤسسه لگاتوم: در میان ۱۴۲ کشور، ایران از نظر شاخص رفاه صد و دوم

 مؤسسه پژوهشی لگاتوم (Legatum) که یک موسسه پژوهشی سیاست‌گذاری در لندن است هر ساله شاخص رفاه کشورهای جهان را منتشر می‌کند؛ در شاخص رفاه جهانی سال ۲۰۱۲ که این هفته از سوی این مؤسسه منتشر شد ایران در میان ۱۴۲ کشور در رتبه صد و دوم قرار دارد.
 
به گزارش رادیو فردا، مؤسسه لگاتوم در دو سال گذشته فهرست شاخص رفاه را برای ۱۱۰ کشور جهان تهیه می‌کرد که ایران در این فهرست‌ها در سال ۲۰۱۱ در جایگاه ۹۷ و در سال ۲۰۱۰ میلادی در رتبه ۹۲ قرار داشت.
 
با این حساب با افزوده شدن ۳۲ کشور به این فهرست در سال جدید، رتبه امسال ایران در رتبه‌بندی شاخص رفاه لگاتوم نسبت به سال‌های گذشته در موقعیت بهتری قرار گرفته است.
 
تعیین شاخص رفاه از سوی این مؤسسه با محاسبه هشت شاخص اقتصاد؛ آموزش و پرورش؛ کارآفرینی و فرصت شغلی؛ شیوه حکومتداری؛ تندرستی؛ آزادی‌های فردی؛ امنیت و آسایش؛ و سرمایه اجتماعی انجام می‌شود.
 
در گزارش جدید شاخص رفاه لگاتوم، بدترین رتبه‌ای که امسال ایران در حوزه‌های یادشده به خود اختصاص داده مربوط به شیوه حکومتداری است که جمهوری اسلامی ایران در این حوزه در میان ۱۴۲ کشور در رتبه ۱۲۶ قرار دارد.
 
بنا بر این فهرست، بهترین رتبه ایران در سال جاری در حوزه آموزش است که از این نظر در جایگاه ۵۷اُم قرار گرفته است.
 
در زمینه آن چه در این گزارش «سرمایه اجتماعی» نامیده شده و به سطح انسجام اجتماعی، همیاری، و اعتماد به جامعه اشاره دارد، لگاتوم می‌نویسد که از این نظر بهترین عملکرد در خاورمیانه در کشورهای اسرائیل، اردن، کویت و امارات متحده عربی دیده می‌شود.
 
این گزارش می‌افزاید که بدترین عملکرد در زمینه «سرمایه اجتماعی» در خاورمیانه مربوط به افغانستان، سوریه و ایران است که در این کشورها بیش از ۴۰ درصد از مردم می‌گویند که نمی‌توانند به بستگان و دوستان خود اعتماد کنند.
 
بهترین شاخص رفاه سال ۲۰۱۲ در گزارش لگاتوم از آن کشور نروژ است و پس از آن دانمارک، و سوئد قرار گرفته‌اند. بنا بر این شاخص، سطح کلی رفاه در اروپا طی سال جاری رو به رشد بوده‌ است و در این میان هلند، ایرلند و آلمان ارتقاء رتبه داشته‌اند.
 
داده‌های تازه لگاتوم نشان می‌دهد که ایالات متحده آمریکا سال جاری در پنج حوزه از هشت حوزه اندازه‌گیری شاخص رفاه با تضعیف رتبه مواجه شده و شاخص کلی رفاه این کشور که در سال‌های گذشته در جایگاه دهم قرار داشت امسال به جایگاه دوازدهم افت کرده است.
 
گزارش لگاتوم نشانگر پیشرفت رفاه در شرق آسیا است و ازجمله ویتنام، تایلند، مالزی، و اندونزی همگی عملکرد خوبی را در شاخص رفاه امسال نشان می‌دهند.

http://adf.ly/1587888/whostheadmin